Matematikaszorgalmiban (igaz/hamis) kérném a segítségeteket?
1.Melyik igaz/hamis az alábbi kijelentések közül, ha a háromszög oldalainak és szögeinek a hagyományos jelölését használjuk?
a) a/b=alfa/béta
b) a= gyök alatt b+c-2bc cos alfa
c) sin alfa:sin béta=a:b
2.Melyik igaz/hamis az alábbi kijelentések közül, ha a háromszög oldalainak és szögeinek a hagyományos jelölését használjuk?
a) a háromszög területe lehet ab/2-vel egyenlő.
b) a háromszög területe lehet ab/2-nél kisebb.
c) a háromszög területe lehet ab/2-nél nagyobb.
Nyisd ki a függvénytáblázatot. Amúgy próbáld meg magadtól, majd kijavítjuk.
Te kaptad a szorgalmit, nem mi.
És a feltett kérdések 99%-ára ugyanezt írom.
Nem tisztességes, hogy Te kapsz szorgalmit, és mással csináltatod meg. Ráadásul ezek érdekes feladatok, amelyekre ha magadtól rájönnél, hasznos dolgokat tanulnál.
Kedves válaszoló.
Megeshet, hogy neked minden megy, és mindenre rájössz segítség nélkül. Én, és itt jó páran nem, ezért kérünk segítséget. Kérlek nézd el nekünk.
A függvénytábla nagyon praktikus, ha nem életében kétszer veszi kezébe az ember. Szóval egy jó tanács, hogy tudd: mi és hol van benne?
Az első feladathoz például csak össze kéne vetni a benne lévő "háromszöges" formulákkal :) Esetleg a Szinusz és Koszinusz tétel, amit a figyelmedbe ajánlanék :)
A második feladathoz pedig (nem tudom, hogy benne van-e a függvénytáblában, már elég régen volt ez :$ ) figyelmedbe ajánlom a következő területképletet:
T = a*b*sin(gamma)/2
Tehát egy kicsi magyarázat: a*b/2 számot megszorozzuk egy szög szinuszával. A válasz abban rejlik, hogy meggondolod: mekkora lehet ennek a szinusznak az értéke.
Remélem segítettem, bár lehet, hogy nem volt túl szakszerű :) nem vagyok matematika tanár :)
Tisztelt Radványi Patrik
Köszönöm segítséged. Próbálkoztam, én az elsőre az
'a'-t találtam helyesnek, a 2.-ra a "b"-t. Megtudnál ebben erősíteni? Sajnos a matek nagy gyengém.
Tényleg benne van a függvénytáblában minden, amit ebből tudni kell, már csak egy egyszerű helyettesítés kell, ez kb hatodikos anyag.
Ha valamivel elakadtál, akkor kérdezz, de indulj el. Ne légy akkora zs vitaminos, hogy mások tollával ékeskedsz, aki meg becsületesen dolgozik, azzal egy szintre emeld magad. Ez hosszú távon oda vezet, hogy politikus lesz belőled.
Kedves 9-es válaszoló.
Köszönöm az erkölcsi kioktatást, és az épületes levezetést, amit abból vontál le, hogy segítséget kértem egy matek szorgalmiban. Viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!