S. O. S. Matematika! Henger. Ti értitek?
Figyelt kérdés
Van egy olyan henger,aminek a palástja egy 42 cm-es oldalú négyzet. Eddig rendben is van. A palást területe= 2xrxπxmagasság,ez is oké..de hogyan kezdheti így el a feladatot,hogy magasság=42cm tehát 42=2xrxπ? Mert innentől már tudom folytatni,de azt hogy mi alapján számol ezzel,azt nem értem :S2016. jan. 10. 14:24
1/5 anonim válasza:
Nem magasság=42 cm, tehát..., hanem magasság=42 cm És ... Értelemszerű, hogyha a palást egy 42 cm oldal hosszú négyzet, és összehajtásnál a négyzet oldala felfekszik a kör kerületére, akkor az egyenlő a kör kerületével, tehát 42=2*r*pí. A magasságot szerintem érted, hogy miért annyi.
2/5 A kérdező kommentje:
Én még mindig nem értem xD
2016. jan. 10. 15:22
3/5 A kérdező kommentje:
Annyit értek,hogy mivel négyzet,így minden oldala egyenlő..:)
2016. jan. 10. 15:23
4/5 anonim válasza:
Gondolatban teríts ki egy hengert. Kapsz így két kört és egy téglalapot, ami most speciálisan ennél a feladatnál egy négyzet. A téglalap(=négyzet) egyik oldala a henger magassága, a másik pedig az alapkörének kerülete.
Tehát így van, a testmagasság 42 cm, valamint alapkörének sugarát úgy számolod ki, hogy 2r*π=42, ebből kapsz egy közelítő értéket. Ha meg már megvan az alapkör sugara, onnan már mindent tudsz számolni, ami csak kell.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi,így megvan :)
2016. jan. 10. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!