Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Terület kerülettel kel kiszámo...

Terület kerülettel kel kiszámolni?

Figyelt kérdés
mekkora a négyzet területe ha átlói 10cm hosszúek
2015. dec. 28. 18:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
* gazdasági szakokat
2015. dec. 30. 20:58
 22/26 anonim ***** válasza:

> „sokszor nemhogy egy, hanem három tizedesjegy az eltérés,”

Ez a mondatrész teljesen értelmetlen. Mihez képest három tizedesjegy? Melyik három tizedesjegy? Az utolsó három? Általában nincs is utolsó három, mint ahogy a sin(1)-nek sincsen utolsó három tizedesjegye. Vagy az első három? Dehát az első tizedes jegyed 2-vel változtatva nagyobb lesz a különbség, mintha az első hármat 142-vel változtatjuk…

Másrészt az, hogy sok esetben nem tudunk pontosan számolni, nem ment fel az alól, hogy akkor se számoljunk pontosan, ha éppen lehet. (Mint ahogy az, hogy a maláriától 600 ezren (plusz-mínusz 200 ezren) halnak meg évente, és nem tudunk rajtuk segíteni, sem ment fel az alól, hogy ne segítsek a szomszédomon, ha véletlen leesik a tetőről vagy elvágja az egyik artériáját egy fűrésszel a szemem láttára.)

(((A végén még kiderül, hogy én vagyok a hülye, hogy egy beszűkült látókörű gazdaságissal vitatkozom…

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma.. )))

2015. dec. 30. 21:24
 23/26 anonim ***** válasza:

> „A gazdasági számokat hiába szólják meg, a munkaerőpiacon nyert ügyük can”

> „Ezekkel szoktak trükközni sokszor statisztika elemzésekor attól függően, hogy rosszabb, vagy jobb eredményt akarsz mutatni,…”

Hát ja… Lopva, csalva és hazudva jól lehet keresni…

2015. dec. 30. 21:31
 24/26 anonim ***** válasza:
Amúgy te milyen szakot végzel? Mert hiába nevetnek a gazdaságos szakokon, akkor is nyert ügyük van a munkaerőpiacon. A linkelt kérdésem jót nevettem, de nem értem, hogy most ahhoz a kérdezőhöz akarsz viszonyítani, vagy a gazdasági szakon nevetni, de nem érdekes.
2015. dec. 30. 21:34
 25/26 vurugya béla ***** válasza:

Kiszálltam a vitából!

Búcsúzóul kérlek, gazdaságis, maradj meg a statisztikánál, légy művésze annak, hogy azt hozzál ki az adatokból, amit a főnök akar (jól értettem, efféle tevékenységet tartasz hasznosnak?), csak a diákok matekos kérdéseihez ne írj ilyeneket, azt mi elintézzük.

Elnézésedet kérem, tényleg abban a hitben voltam, hogy végzős középiskolás vagy.

Jó éjt! VB.

2015. dec. 31. 00:51
 26/26 anonim ***** válasza:
Na, én is kiszállok, üdv.
2015. dec. 31. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!