Terület kerülettel kel kiszámolni?
> „sokszor nemhogy egy, hanem három tizedesjegy az eltérés,”
Ez a mondatrész teljesen értelmetlen. Mihez képest három tizedesjegy? Melyik három tizedesjegy? Az utolsó három? Általában nincs is utolsó három, mint ahogy a sin(1)-nek sincsen utolsó három tizedesjegye. Vagy az első három? Dehát az első tizedes jegyed 2-vel változtatva nagyobb lesz a különbség, mintha az első hármat 142-vel változtatjuk…
Másrészt az, hogy sok esetben nem tudunk pontosan számolni, nem ment fel az alól, hogy akkor se számoljunk pontosan, ha éppen lehet. (Mint ahogy az, hogy a maláriától 600 ezren (plusz-mínusz 200 ezren) halnak meg évente, és nem tudunk rajtuk segíteni, sem ment fel az alól, hogy ne segítsek a szomszédomon, ha véletlen leesik a tetőről vagy elvágja az egyik artériáját egy fűrésszel a szemem láttára.)
(((A végén még kiderül, hogy én vagyok a hülye, hogy egy beszűkült látókörű gazdaságissal vitatkozom…
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma.. )))
> „A gazdasági számokat hiába szólják meg, a munkaerőpiacon nyert ügyük can”
> „Ezekkel szoktak trükközni sokszor statisztika elemzésekor attól függően, hogy rosszabb, vagy jobb eredményt akarsz mutatni,…”
Hát ja… Lopva, csalva és hazudva jól lehet keresni…
Kiszálltam a vitából!
Búcsúzóul kérlek, gazdaságis, maradj meg a statisztikánál, légy művésze annak, hogy azt hozzál ki az adatokból, amit a főnök akar (jól értettem, efféle tevékenységet tartasz hasznosnak?), csak a diákok matekos kérdéseihez ne írj ilyeneket, azt mi elintézzük.
Elnézésedet kérem, tényleg abban a hitben voltam, hogy végzős középiskolás vagy.
Jó éjt! VB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!