Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Terület kerülettel kel kiszámo...

Terület kerülettel kel kiszámolni?

Figyelt kérdés
mekkora a négyzet területe ha átlói 10cm hosszúek
2015. dec. 28. 18:16
1 2 3
 11/26 vurugya béla ***** válasza:

Kedves #8 és #9 válaszoló!

Ne írogass marhaságokat, felelj más kérdésekre, amihez értesz.

A terület 50, és neked is kijönne, ha nem olyan durván kerekítenél a gyökvonásnál. Az oldal hosszának értéke NEM 7.

Hanem 7,0710678118654752440084436210485.. de még ez sem pontos érték. Ezzel már ugye, hogy kijön az 50, ha négyzetre emeled?

pontosan

2015. dec. 30. 09:50
 12/26 anonim ***** válasza:

Főleg az olyanok ne bosszantsák a kérdezőt, akik szerint a gyök(2) = 0,7 egyenlőség egzakt… (A 07:50-es válasz már elég sanszos, hogy inkább trollkodás, mint válasz, bár lehet, hogy csak gondolkodásra akarta sarkallni a kérdezőt.)

> „Ez egy általános iskolás ÖTÖDIKES feladat lehet!”

Ez amúgy jogos… Bocsánat, hogy nem gondoltam rá. (Mentségemre szóljon, hogy én nem szinusz-, hanem Pitagorasz-tétellel csináltam, ami 8-9.-es anyag.)

Viszont lehet, hogy ekkor is inkább ötletet kéne adni neki, hogy legyen esélye magától rájönni, minthogy végigoldani neki a feladatot, hogy semelyik gondolkodó részét ne kelljen neki megmozdítania.

2015. dec. 30. 10:07
 13/26 vurugya béla ***** válasza:

Van, aki tanárként van itt, van, aki segítőként.

Én munkahelyemen tanárkodom, szabadidőmben már hadd ne kelljen :)

Másrészt a tanári munka "visszacsatolás" nélkül nem sokat ér - nem tudhatod, milyen szinten áll a kérdező. Lehet, hogy a segítségeddel csak jobban megzavarod.

Ha az én diákom írná be a házi feladatot, amit nem tud, megdicsérném, mert ez már az igyekezet jele! Sajnos, itt tartunk már a magyar oktatásban, annak is örülni kell, ha valaki ennyire is foglalkozik egy feladattal...

2015. dec. 30. 11:11
 14/26 anonim ***** válasza:
Akkor kerekítés nélkül valóban 50, de akkor sem ilyen nehezített gyökös képlettel kell csinálni, a szinuszos mennyivel könnyebb már, mint az, amit csináltatok. Akkor is ez a képlet a könnyebb szerintem, és én kerekíteni szoktam egészre, kivéve, ha a feladat szerint máshogy kell.
2015. dec. 30. 12:33
 15/26 anonim ***** válasza:

Hát… Végül is igazad van, a szinusz sorfejtése tényleg egyszerűbb. De a Pitagorasz-tételt könnyebb elmagyarázni, mint a sorfejtést. Szerintem.

De ha így 1 tizedesjegyre kerekítesz, akkor csak szólok, hogy a 4 km/h sebességgel 4 órán át sétáló ember, 20 km-t tesz meg. (Csak mert nem mond mást a feladat, így kerekítettem.)

2015. dec. 30. 15:41
 16/26 vurugya béla ***** válasza:

Kedves szinuszos, ugatod a matematikát.

Kérlek, ne erőlködj többet, mert itt nem a magasabb szintű dolgok félig tudását kell megvillantani, hanem egy ötödikes feladatban segítséget kért egy diák, neki kell segíteni.

OFF Személyes kiegészítés:

Kérlek, ne kerekíts mindenféle számokat egészre, mert akkor akár a 0,7 helyett 1-et vehetsz sin45° helyett és két egyenlő oldalú háromszöged lesz egy négyzetben. A Te érdeked, hogy ne durván kerekített értékekkel számolj - az érettségin is (feltételezem, hogy még előtted áll) hibának tekintik az ilyen mértékű pontatlanságot...

2015. dec. 30. 18:10
 17/26 anonim ***** válasza:
Nagyon értesz a dolgokhoz, ha csak feltételezel, már rég érettségiztem, és amúgy hiába menőzik itt mindenki, ez nem ötödikes anyag, ilyet anno nem tanítottak ötödikbe, se gyököt se sinust, sőt gimibe is tizenegyedikbe tanították először. Amúgy gazdasági szakon tanulok, statisztikát stb kivülről nyomom, ilyen hülyeségek viszont nem kellenek.
2015. dec. 30. 20:27
 18/26 anonim ***** válasza:

Ha megnézed, Vurugya Béla szinusz és gyök(2) nélkül oldotta meg a feladatot, szóval egy szavad nem lehet, másrészt tényleg tanultuk 5.-ben is, hogy hogyan lehet egy ilyet megoldani. (Na jó, én biztos, hogy tanultam, meg ezek szerint Vurugya Béla diákjai is. Csak valahogy nekem eddig kézenfekvő volt az a feltételezés, hogy elsősorban gimnazisták írogatnak ide ilyen kérdéseket.)

Ha meg gazdaságin egy tizedesjegyre tanítják számolni az embert, akkor meg egyrészt megértem, hogy miért van mindig gondban a gazdaság, másrészt azt is, hogy miért nézik le sokan a gazdaságisokat.

> „statisztikát stb kivülről nyomom, ilyen hülyeségek viszont nem kellenek.”

Soha az életbe nem kellenek ilyen hülyeségek, mint egy négyzet területe vagy a gyökvonás? Szóval ha azt hallod, hogy egy ház 110 m^2-es, akkor semmit nem tudsz kezdeni egy ilyen adattal? Az lol.

2015. dec. 30. 20:41
 19/26 anonim ***** válasza:
Ezzel az adattal tudok mit kezdeni, csak átlót nem fogok húzni a házba, mert gazdaságilag nem érdekes. Amúgy ilyen felesleges hülyeségeket értem, hogy azért tanítanak, mert mindenbe betekintést kell adni, de azért sok minden akkor is felesleges. Sokkal több értelme van a hétköznapi gyakran előforduló valósszerűbb feladatoknak szerintem.
2015. dec. 30. 20:48
 20/26 anonim ***** válasza:
A gazdasági számokat hiába szólják meg, a munkaerőpiacon nyert ügyük can, mellesleg ha értenél a statisztikához, súlyozott átlag stb, akkor tudnád, hogy sokszor nemhogy egy, hanem három tizedesjegy az eltérés, ez ott nen nagy hiba, ezen kívül sokszor olyan is előfordul ezeknél a számításoknál, hogy háromféle eredmény van három válaszolótól, és mindnek igaza van. Ezekkel szoktak trükközni sokszor statisztika elemzésekor attól függően, hogy rosszabb, vagy jobb eredményt akarsz mutatni, ahogy a politikában szokás feltűntetni sokszor...
2015. dec. 30. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!