Terület kerülettel kel kiszámolni?
Kedves #8 és #9 válaszoló!
Ne írogass marhaságokat, felelj más kérdésekre, amihez értesz.
A terület 50, és neked is kijönne, ha nem olyan durván kerekítenél a gyökvonásnál. Az oldal hosszának értéke NEM 7.
Hanem 7,0710678118654752440084436210485.. de még ez sem pontos érték. Ezzel már ugye, hogy kijön az 50, ha négyzetre emeled?
pontosan
Főleg az olyanok ne bosszantsák a kérdezőt, akik szerint a gyök(2) = 0,7 egyenlőség egzakt… (A 07:50-es válasz már elég sanszos, hogy inkább trollkodás, mint válasz, bár lehet, hogy csak gondolkodásra akarta sarkallni a kérdezőt.)
> „Ez egy általános iskolás ÖTÖDIKES feladat lehet!”
Ez amúgy jogos… Bocsánat, hogy nem gondoltam rá. (Mentségemre szóljon, hogy én nem szinusz-, hanem Pitagorasz-tétellel csináltam, ami 8-9.-es anyag.)
Viszont lehet, hogy ekkor is inkább ötletet kéne adni neki, hogy legyen esélye magától rájönni, minthogy végigoldani neki a feladatot, hogy semelyik gondolkodó részét ne kelljen neki megmozdítania.
Van, aki tanárként van itt, van, aki segítőként.
Én munkahelyemen tanárkodom, szabadidőmben már hadd ne kelljen :)
Másrészt a tanári munka "visszacsatolás" nélkül nem sokat ér - nem tudhatod, milyen szinten áll a kérdező. Lehet, hogy a segítségeddel csak jobban megzavarod.
Ha az én diákom írná be a házi feladatot, amit nem tud, megdicsérném, mert ez már az igyekezet jele! Sajnos, itt tartunk már a magyar oktatásban, annak is örülni kell, ha valaki ennyire is foglalkozik egy feladattal...
Hát… Végül is igazad van, a szinusz sorfejtése tényleg egyszerűbb. De a Pitagorasz-tételt könnyebb elmagyarázni, mint a sorfejtést. Szerintem.
De ha így 1 tizedesjegyre kerekítesz, akkor csak szólok, hogy a 4 km/h sebességgel 4 órán át sétáló ember, 20 km-t tesz meg. (Csak mert nem mond mást a feladat, így kerekítettem.)
Kedves szinuszos, ugatod a matematikát.
Kérlek, ne erőlködj többet, mert itt nem a magasabb szintű dolgok félig tudását kell megvillantani, hanem egy ötödikes feladatban segítséget kért egy diák, neki kell segíteni.
OFF Személyes kiegészítés:
Kérlek, ne kerekíts mindenféle számokat egészre, mert akkor akár a 0,7 helyett 1-et vehetsz sin45° helyett és két egyenlő oldalú háromszöged lesz egy négyzetben. A Te érdeked, hogy ne durván kerekített értékekkel számolj - az érettségin is (feltételezem, hogy még előtted áll) hibának tekintik az ilyen mértékű pontatlanságot...
Ha megnézed, Vurugya Béla szinusz és gyök(2) nélkül oldotta meg a feladatot, szóval egy szavad nem lehet, másrészt tényleg tanultuk 5.-ben is, hogy hogyan lehet egy ilyet megoldani. (Na jó, én biztos, hogy tanultam, meg ezek szerint Vurugya Béla diákjai is. Csak valahogy nekem eddig kézenfekvő volt az a feltételezés, hogy elsősorban gimnazisták írogatnak ide ilyen kérdéseket.)
Ha meg gazdaságin egy tizedesjegyre tanítják számolni az embert, akkor meg egyrészt megértem, hogy miért van mindig gondban a gazdaság, másrészt azt is, hogy miért nézik le sokan a gazdaságisokat.
> „statisztikát stb kivülről nyomom, ilyen hülyeségek viszont nem kellenek.”
Soha az életbe nem kellenek ilyen hülyeségek, mint egy négyzet területe vagy a gyökvonás? Szóval ha azt hallod, hogy egy ház 110 m^2-es, akkor semmit nem tudsz kezdeni egy ilyen adattal? Az lol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!