Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A megfigyelők előtt 200km/h...

A megfigyelők előtt 200km/h sebességgel elhaladó gyorsvonat mely része vagy pontja haladhat hátrafelé? (kerék sínnel érintkező pontján kívül! ) Köszönöm annak aki segíteni tud!

Figyelt kérdés

2015. dec. 2. 20:19
 1/5 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__73..

Egyébként a kerék sínnel érintkező pontja sem halad hátrafelé, az csak egy pillanatra megáll.

2015. dec. 2. 21:02
 2/5 anonim válasza:
tengely alsó érintője
2015. dec. 2. 21:11
 3/5 A kérdező kommentje:

első: én is láttam azt a kérdést, de szerintem az ottani válaszok nem relevánsak itt.

második: köszönöm!

2015. dec. 2. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:

21:11, melyik tengely alsó pontja?

Amúgy kapcsolódó érdekesség:

[link]

2015. dec. 2. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha szóról szóra ugyanez a másik kérdés, csak a magyarázat tér el, akkor az ottani válaszok miért nem relevánsak itt? Nem nagyon értem.

A tengely pontjai pedig nem fognak hátrafelé haladni soha. Még az "alsó érintője" (bár nem tudom, ez pontosan mi) sem. A tengely átmérője kisebb, mint a kerék gördülő átmérője, ezért nyújtott cikloist rajzolnak a pontjai, visszafordulás nincs benne. A gördülő átmérő pontjai csúcsos cikloist rajzolnak, ezek csak megállnak minden fordulatban, de nem fordulnak vissza. A nyomkarima pontjai rajzolnak hurkolt cikloist, ezek haladnak menet közben hátrafelé is.

2015. dec. 3. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!