Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki eltudná magyarázni...

Csermely Attila kérdése:

Valaki eltudná magyarázni nekem hogyan?

Figyelt kérdés

Feladat:

Egy kétoldali működésű dugattyú-szivattyúval vizet szállítunk!

a)Mekkora a szivattyú hajtómotor fordulatszáma? [1/min] - Ezt már ki tudta számolni a V(pont) = (d2*pi/4)*s*n képlettel

b)Mekkora a szállítási energiaigény? [J/N]

c)Mekkora nyomás szükséges a szivattyú nyomóoldalán? [bar]

d)Mekkora a szivattyú motorteljesítménye, ha a hatásfok 80%? [W]

e)Rajzoljuk le a jelleggörbét (cső- és szivattyú együtt) - A csőveszteséget 0,10,20,30,40,50 m3/h pontokba számítva ábrázoljuk (nekem csak a veszteségre lenne szükségem, utána tudnám ábrázolni excelben)

Adatok:

d(henger) = 120 mm

s(henger) = 200 mm

d(dugattyúrúd) = 25 mm

d(csővezeték) = 100 mm

Víz sűrűsége = 1000 kg/m3

Térfogatáram = 36000 dm3/h

H(szállító) = 25 m

P(szállító) = 2 bar

L(csővezeték) = 250 m

Víz viszkozitása = 0,01 Pa*s

Cső súrlódási tényező = 0,03

#házi feladat #műszaki ismeretek #műszaki házi #műszaki lecke
2015. nov. 6. 15:35
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Azt elfelejtettem kiírni, hogy legkésőbb vasárnap (2015. 11. 08 19:00-ig) kellene a megoldás!!
2015. nov. 6. 15:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Arra nem gondoltál, hogy esetleg utánanézz?

Mit gondolsz mi fogjuk megoldani a házidat?

2015. nov. 6. 21:41
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Utána is néztem, de nem nagyon jutottam a végére. De legalább a szállítási energiaigényt kitudtam számolni.

Azt nem is kértem, hogy helyettem csinálja meg valaki, csak egy kis útmutatást szeretnék, hogy milyen irányba induljak el.

2015. nov. 8. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!