Földrajz nem találom a választ, segítesz?
ez nem házi!
Szóval ...
mi a kőzetanyaguk?
velencei-hg
mecsek
bakony
mezőföld
nyírdég
börzsöny?
2.a.tanya b falu c város d mindkettő.
Lakósai főként au iparban és a szolgáltatásban dolgoznak?
Szórványtelepülés
a legrégebbi település típus
3.
miből adódik hazánk népességszámának csökkenése ?3 kell írni ebből kettőt tudok
a.,természetes fogyás
b,kivándorlás
c..??
4.Mely tájainkon jellemzőel az aprófalvak?
a, b.,?
5.Mely folyamatok jellemzői a felsoroltak?válogasd szét betűjeleiket 2 csoportba!Nevezd meg a két folyamatot és közös neveiket.
a, a városok számának gyarapodása, b bövülö közlekedési hálozat a modern hirközlés megjelenése c, a városok népességszámának gyarapodása d.az épitmények komfortfokozatának emelkedése. e, a fogyasztási és kulturális szokások megváltozása, f a közműellátotság bővülése.
6.Milyen tavakjellemzők az alföldön?
a,b,
7.mi a természetes növénytakarója és talaja?
Zalai-dombság
kiskunság.
8.Milyen okokkal fügnek össze a tisza alábbi jellemzői?
kanyargás
kora tavaszi áradás?
9.Mely nagytájaink jellemzői a felsoroltak.? mi a jellemzők kialakulásának oka_?
jellemzők:
Évi középhőmérséklet a legalacsonyabb
A nyarak hüvösebbek, a telek enyhébbek,kevés a napsütés,sok a csapadék
hazánk legszelesebb vidéke.
10.Mely földtörténeti időkkel,idöszakokkal és eseményekkel,folyamatokkal hozhatók kapcsolatba hazánk földjén az alábbiak?
Andezitvulkánosság
a gránit keletkezése
a lösztakarók létrejötte
a mészkőhegyek születése
a óidő, b középidő c harmadidőszak d negyedidőszak e ujidő
a, a panno-beltó feltöltődése b, tengeri elöntések üledékrétegeinek kiemelkedése, c,a folyók ismétlödö áradásai , d eurázsiai-hegységrendszer gyűrödése a medence belső süllyedése e, a legrégebbi hegységképződés ,f, a szelek szállytotta por lerakodása
b része ..
a középidő b,óidő c negyedidőszak d harmadidőszak e,újidő
a,. a tengeri üledékrétegek kiemelkedése,b legrégebbi hegységképződés, c pannon-beltó kiédülése,feltöltödése, d a szelek szállytotta por lerakodása , e a folyók mederváltozásai
a kőolaj-,földgáztelepek keletkezése
bazaltvulkánosság
kavicstakarok,hordalékkupok
a mészkőhegységek kiemelkedése
a gránit keletkezése
11.Mely nagytájaink éghajlati jellemzői?mi az oka a kialakulásának?
a.területén legnagyobb az évi közeped hőingés.Középső része felé a csapadék csökken.
a táj neve:
a jellemzők okai:
b.Déli vidékein magasabb az évi közepeshőmérséklet és jellemző az őszi csapadék maximum nyugatob kisebb a napfénytartam több a csapadék
a táj neve
a jellemzők okai?
tudom hogy sok de nem találom a megoldást:S
A 6.kérdésre a válasz:
a,Fehér-tó
b,Nyírségi-sóstó
8.kérdése a válasz:
Szerintem azért,mert Széchenyi István mielőtt szabályozta volna a Tiszát,az ország vadvíz ország volt és a Tisza kanyargós volt (ezért is szabályozta a Tiszát).És gondolom ennek a hatására a hóolvadás miatt a Tisza mindig árad.
9.kérdésre a válasz:
a,Kisalföld
b,Alpokalja
c,- talán az Északi-khg
11.kérdésre a válasz:
a,Kisalföld
Lehet,hogy már megvan a megfejtés,akkor hiába csináltam,de mindegy... Azért remélem hasznát veszed majd a válaszoknak,már amiket jól írtam...
Bocsi.A 11.kérdésre a válasz:
a,Alföld
ez a 8.os mozaik földrajz dolgozat kérdései!!! xD
nekem is megvan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!