Adjuk meg annak az egyenlő szárú háromszögnek a területét, amelynek szára b hosszúságú, szárszöge 120°. Hogy jön ki a megoldás?
Ez a kérdés már ugyan volt kint, de a megoldás még sincs levezetve. Megoldásként az van írva a könyvbe, hogy T = b^2*gyök3 / 4
Azt értem, hogy át lehet alakítani szabályos háromszöggé, de a T = a * ma / 2-ből, hogy jön ez ki? Esetleg van másik terület képlet is? (kilencedikes anyag)
Ha még mindig nem érted, itt egy rajz:
és itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=lWfRzNGPBcY
Ezekből csak összejön a 30-60-90 fokos háromszög.
Nagyon hülyének érzem magam, de akkor se értem. Írtam, hogy kilencedikes anyag, azaz itt még nem kéne tudni, hogy mi az, hogy sin/cos/stb, anélkül viszont nem tudom, hogy jön ki a háromszög többi oldalának hosszúsága, mikor csak annyit lehet tudni, hogy mekkora az egyik oldal.
Ismétlem, nagyon régen matekoztam, ~ 4 éve érettségiztem, készülök a javítóra, szinte semmire se emlékszem. Ha ez valami általános szabály/képlet alapján jön ki, akkor az kéne nekem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!