Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Gimisek, ti hogyan tanultok...

Gimisek, ti hogyan tanultok törit?

Figyelt kérdés
9-es vagyok s félévkor 3-as voltam töriből, de egyszerűen utálom és nehezen is marad meg.Ti hogyan tanuljátok hogy megmaradjon a fejetekbe? Mert most még nem is olyan nagy probléma de már előre félek mi lesz érettséginél..:s

2015. ápr. 18. 14:44
 1/4 anonim válasza:

Én ugyan már fősulira járok, de anno:

1. Elolvastam az anyagot

2. Aláhúztam/kiemeltem a lényeget a könyvben

3. Vázlatosan különböző színű tűfilcekkel kijegyzeteltem a fontosabb részeket

4. Átolvastam néhányszor

5. Felmondtam magamnak/valakinek

Az érettségi miatt pedig ne izgulj, az írásbelinél a töri atlasz az ember legjobb barátja, hátul ugyanis benne vannak a különböző évszámok, aminek a segítségével jól meg lehet írni az esszéket, plusz az érettségi is tele van segítő forrásokkal, a szóbelin meg lesz kb. 20 db tétel, azokat előre kiadják kidolgozzátok, megtanulod és ott is használhatod az atlaszt. (Van egyébként egy piros színű atlasz is nem csak a hagyományos kék olyat szerezz be, mert abban szinte minden évszám és esemény benne van :))

UI: én sem szerettem a törit, de végül mégis 5-ös lett az érettségim, kitartás! :)

2015. ápr. 18. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Meg kell erteni mi miert tortent. Ha erted a ok okozati osszefuggeseket akk tudni fogod milyen sorrendben tortentek a dolgok. Ha tudod milyen sorrendben tortentek akk eltudod oket helyezni viszonylag jol idoben es igy nem csak random evszamokat kell magolni.
2015. ápr. 19. 12:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Elolvasom az órai jegyzetet, aztán elolvasom a könyvben is a leckét, ott kiemelem a lényeget, összehasonlítom a kettőt, esetleg kiegészítem az órai jegyzetet. Aztán a leckét általában két részre bontom, elolvasom az első részt 2x, felmondom, és ugyanígy a másodikkal, aztán átfutom még egyszer. És mindig fontos, hogy tudd, mi vezetett az adott eseményhez, nem árt átolvasni az előző leckét se, mert ha tudod miről van szó pontosan, sokkal könnyebben megragad.
2015. júl. 19. 16:24
 4/4 anonim ***** válasza:
és még annyi, hogy a füzetben mindig más színnel írom az évszámokat
2015. júl. 19. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!