Ti hogy tanultok verset?

Figyelt kérdés

Hétfőre kellene verset tanulnom. Ti hogy tanultok hamar verset? Mi a technikátok? Ne értsétek félre, én se most tanulok először verset :), csak eléggé kicsúsztam az időből, és a vers *** hosszú, *** nehéz a nyelvezete, és ezektől totál beparáztam és melankólikus állapotba estem. (Hozzátenném, most éppen próbálok annyi kakaós csigát benyomni, hogy gyomorrontást kapjak és ne kelljen suliba mennem.)

Nagyon kellenének a válaszaitok! Ne is nézzétek, hogy hétfőre kell, csak adjatok valami tippet.

Köszönöm előre is!

2015. jan. 31. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
versike.hu
2015. jan. 31. 21:24
 2/5 horbeni ***** válasza:
100%

soronként hozzátanulom.

első sor felolvasom 10-szer, majd az elsőt és a másodikat is felolvasom 10-szer, utána a 3.-at is hozzáveszem, közben probálom értelmezni, valamihez kötni a sorokat...

2015. jan. 31. 22:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Sok verset tanultam régen, csak kedvtelésből is, nem csak a kötelezőket.

Nagyon jól karbantartja a memóriát, ez ma már bizonyított tény.

Mindig úgy tanultam, hogy egyszerre két sort olvastam el, mindig hangosan kell tanulni! Majd ezután megint kettőt, ha az első kettőt már hibátlanul elmondtam, legalább kétszer.

És így tovább... míg összejön egy versszak, azt megint elmondani annyiszor, míg hibátlan nem lesz.

Hogy a versszakok hogyan következnek egymás után, azt is memorizálni kell, a tartalmat pedig természetesen értelmezni, ne maradjanak olyan szavak, amiről fogalmad sincs, mit jelent.

Ezt arra értem, ha régies, ma már szokatlan szavak fordulnak elő a versben. Tehát ne csak magolás legyen, hanem megfelelően hangsúlyozni is meg kell tanulni !

Jó, ha vizuálisan Magad elé képzeled a könyvet, ahogy tanulsz, akkor az is eszedbe fog jutni, az illető versszak a lap melyik részén volt, ha a versmondás közben hirtelen rövidzárlatod lenne.

Ha van egy kis időd, utazol villamoson, buszon, kinézve az ablakon, mondj verset magadban, mindig a Tiéd maradnak.

2015. febr. 1. 10:40
 4/5 Csicsky ***** válasza:
100%
Az #3 válaszoló megemlíti a vizualizáció használatát. Ez valóban hasznos, sőt ezt még másképpen is ki lehet használni, pl. úgy, hogy szépen lassan elolvasod a verset és közben megpróbálod a szöveget képszerűen elképzelni és ezt is mint egy "videoklipet" emlékezetben tartani. Ebben az esetben az az igazi, ha azt a képet képzeled el a szöveggel kapcsolatban, ami elsőre önkéntelenül bejön (az egyáltalán nem baj, ha esetleg valami „hülye“ képsor jön be). Ezzel a módszerrel akár 50%-kal is lerövidítheted a verstanuláshoz szükséges időt.
2015. febr. 1. 11:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ,megoldódott! :)
2015. febr. 5. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!