Ti, hogy tanultok verset?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 19:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
megtanulok egy versszakot majd felmondom. utána megtanulom a köv. versszakot és felmondom mind a kettőt. és ezt így folyamatosan... ha tudom az egészet még felmondom kétszer és kész már tudom is. :))
2010. ápr. 29. 19:50
 2/13 anonim ***** válasza:
én vers hosszúságától függően 2-3 versszakonként mondom fel.aztán 3-szor az egészet egyben.
2010. ápr. 29. 20:05
 3/13 anonim ***** válasza:
elolvasom az első négy sorát háromszor. aztán már néha néha leveszem a tekintetemet róla, és úgy olvasom. azt egyre kevesebbszer nézek rá a versre, és ha már tom, akk felmondom 6×
2010. ápr. 29. 20:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

soronként, hangosan addig mondogatom az elsőt, amíg nem megy. aztán jön a második, majd ha az is megy, együtt a kettőt. és így tovább.

az szokott lenni nálam, hogy mikor csak mondogatom a verssorokat, az értelmét nem nagyon fogom fel. szóval ha már elkezdek egy másikkal foglalkozni, nem mindig tudom visszamondnai. erre mejad figyelj, és tudatosítsd, hogy mit jelent.

rajzolj esetleg ábrákat hozzá.

az is segít, ha közvetlenül lefekvés előtt tanulod, mert az alvás összerázza a fejedben.

vagy közvetlenül sportolás után mert akkor meg az agyad jobban működik.

azt szoktam még csinálni (előzetes tanulgatás után), hogy felmondom telefonra, és alvásközeli állapotban meghallgatom sokszor. az nagyon jó, mert akkor az agyad extrajól működik, alfának nevezik ezt a tudatállapotot.

2010. ápr. 29. 20:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Elolvasom ketszer, felmondom(ahol nem megy, belepillantok), elolvasom megegyszer, felmondom, elmondogatom magamban parszor a problemas reszeket, elolvasom, felmondom es kesz. Ha nem az utolso nap tanulom meg (pedig altalaban de:)) akkor ezt addig csinalom, amig el nem jon az ora ahol fel kell mondani.
2010. ápr. 29. 20:10
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Pontosítok, nem is nagyon versről, inkább mondókáról van szó, francia órára kell megtanulni 12-soros, természetesen franciául... :-(

2010. ápr. 29. 20:12
 7/13 anonim ***** válasza:
én 2 soronként tanulom, közben mást is csinálok, mert úgy nem unalmas, aztán a végén összemondom :)
2010. ápr. 29. 20:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Én régen versszakonként tanultam. Azután rájöttem, hogy ha a haverom előttem ül, akkor csak felírom nagyobbacska betűkkel a verset egy papírra, és ráragasztom a hátára. Ez persze csak akkor megy, ha a saját padodból Felelsz. Egyébként külföldi verset egyszerűbb magyarul megtanulni, és úgy könnyebb menet közben fordítani. (Mármint úgy értem hogy persze franciául is tudni kell, de ha tudod magyarul hogy minek kell jönnie, akkor csak sikerül kitalálni franciául is)
2010. ápr. 29. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Eléneklem egypárszor,miközben nézem a szöveget.Van,amikor rákeresek youtube-on a versre megzenésített formájában,és aztáánn éneklem az előadóval együtt,úgy,hogy nem nézem a szöveget.És úgy érzem,hogy ilyenkor tanulom meg jobban:D
2010. ápr. 29. 21:58
 10/13 anonim ***** válasza:

"Egyébként külföldi verset egyszerűbb magyarul megtanulni, és úgy könnyebb menet közben fordítani."

Egyetértek. Csak ahhoz kell lenni olyan szinten a nyelvből.

2010. máj. 3. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!