Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miből tanultok emelt törire?...

Miből tanultok emelt törire? Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 19:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Tavaly érettségiztem, szerintem emelt szinten a törit legegyszerűbb teljesíteni. Atlaszt ugyan nem használhatsz, ezért az első résznél az évszámokból, helyszínekből stb. mind képben kell lenned. Az összefüggésekre is jobban rámennek, nem elég ha csak bemagolod a négy év anyagát, nem árt ha át is látod a dolgokat.

Én nem készültem külön az emeltre, ennek ellenére úgy érzem bőven túlteljesítettem magam :). A Száray-féle könyv bőven elég, esetleg saját jegyzetekkel kiegészítve. Mi fakton még a Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez c. könyvet használtuk, ez szisztematikusan végigvesz majdnem minden érettségin előkerülő témát. Ha extra irodalomra vágysz, akkor a Herbert-Maros-Moss szerzőtrió törikönyvei kiemelkedően jó, sok helyen bőven túlszárnyalja az érettségi követelményeket, hozzáolvasgatáshoz szuper.

Szóbelire elég jók a Corvina vagy a Műszaki kiadó előre kidolgozott tételei, de ott már úgyis nehéz rontani.

2015. febr. 10. 22:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2015. febr. 11. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!