Valaki segit megoldani ezeket a feladatotokat matekból?
11. Egy kör két húrjának egyik végpontja közös és a húrok 43°-os szöget zárnak be egymással. Mekkora szöget zárnak be a másik végpontokba húzott sugarak?
13. Az ABC háromszög oldalai 5, 7 és 8 cm-esek.
a) Mekkora részekre osztja a 8cm-es oldalt a szemközti szög szögfelezője?
b) Az ABC-hez hasonló háromszög legrövidebb oldala 15 cm. Mekkora a másik két oldal?
15. Egy 6cm magasságú, 54cm3 térfogatú kúpot a csúcsától 2 cm távolságban kettévágunk az alaplappal párhuzamos síkkal. Mekkora az így kapott kúp és csonkakúp térfogata?
16. Egy derékszögű háromszög átfogóhoz tarozó magassága az átfogót egy 25\13 és egy 144\13 cm-es részre osztja. Mekkorák a befogók és az átfogóhoz tarozó magasság? (6pont)
Elkezded ezeket a feladatokat megoldani, vagy azonnal kérdezel?
Mert ha én megmondom, akkor Te nem tanulsz gondolkozni.
Fel kell állítani azt menetet, sorrendet, amellyel elérhető az eredmény.
Pl. 15-ös.
Kúp térfogat képletéből kifejezed az alap sugarát (átmérőjét) behelyettesíted az adatokat, és megvan az alap sugara.
Miután a csúcstól 2cm-re elvágott kúp alaplapjának a sugara 1/3-a (6cm>2cm) az induló kúpénak, az előbbi képlettel kiszámolod az elvágott kúp térfogatát, a csonkakúpét meg megkapod, ha az eredeti egészből (54) kivonod a most kiszámoltat.
A 11.-es meg nem oldható meg szerintem (próbáld lerajzolni hogyan is néz ki, és akkor rájössz, több megoldása van), valami adat hiányzik, vagy én nem értek valamit.
A többi meg rajzolást követően számolási rabszolgamunka....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!