A könyv címe az mire utal?
Szia!
Leviatán mítikus tengeri kígyó vala, talán Te is megtaláltad az gugliba beírva ( [link]
Itt vagyon egy cikk róla, ha esetleg tudsz angolul és van kedved áttanulmányozni:
Amennyire én értem, ez a két pasi kidolgozott valami "új Hobbes-féle" államháztartási akármit. Ez a Hobbes pedig filozófus vala, akinek legismertebb műve a Leviatán, a modern államelméletek alapműve. :) Nagy eséllyel erre utal a cím. A cikk elején van egy olyan mondat, hogy a két pasi egy állami bevételeket maximalizáló (fokozó, mind többet akaró) tengeri kígyóként látja a kormányt, de eltér a szigorú Hobbes-féle perspektívától abban, hogy feltételezi, az alkotmánnyal részben korlátozni lehet eme tengeri kígyót.
Huh, remélem, nem értelmeztem nagyon félre, és valamennyire érthető, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!