Mi az eredmény?
Figyelt kérdés
Jancsinak két cégnél van munkája, mindkét cég órabérben fizet. Ha egy adott hónapban az első cégnél kétszer annyit dolgozik, mint a másodiknál, akkor a havi fizetése 4/5 része annak, mintha ezt fordítva csinálná. Hány órát kell dolgoznia az első cégnél, hogy megkeresse a második cég által 10 órára fizetett bérét?2015. febr. 3. 22:40
1/7 anonim válasza:
Mi a számolás amit eddig elvégeztél?
2/7 A kérdező kommentje:
nekem 8 jött ki.
2015. febr. 3. 23:03
4/7 anonim válasza:
A feladat szövegéből kitűnik, hogy a második cég jobban fizet. Legyen az első esetben az első cégnél megkeresett pénz x, a második cégnél megkeresett pénz y. Ekkor:
x+y = 4/5*(x/2+2y), ahonnan
5x + 5y = 2x + 8y
3x = 3y
x = y
Tehát az első cégnél kétszer annyi munkával keres annyi pénzt, mint a másodiknál, vagyis itt fele akkora az órabére. Ebből következik, hogy amit a másiknál 10 órai munkával keresne, azt itt 20 órai munkával kapja meg.
5/7 A kérdező kommentje:
Az x=y-ból ,hogyan jön ki a válaszod Kedves utolsó?
2015. febr. 5. 17:41
6/7 anonim válasza:
Úgy jött ki, hogy x-szel és y-nal a megkeresett pénz mennyiségét jelöltem, és mivel a feladat szövege alapján az első cégnél kétszer annyit dolgozik, mint a másodiknál és mégis ugyanannyit keres, ez csak úgy lehet, ha az első cég felenanyit fizet óránként mint a második.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen,köszönöm :) Egyébként írnál nekem egy privátot ,kérlek?
2015. febr. 6. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!