Összetett függvény ábrázolása?
Két kérdésem lenne:
1, f(x)=(x^2)*((x^2)-9)
Ebben az esetben az ((x^2)-9) -et fel kell bontani(x-3)(x+3)-ra? Mert akkor 3 zérushely lenne.
2, g(x)= számláló:((x-3)^2)*(x-1)
nevező:(x-3)*(x+2)*((x^2)+36)
a nevezőben az ((x^2)+36) tudok valamit kezdeni ábrázolás során?
illetve ha nem ((x^2)+36) hanem ((x^2)-36) akkor fel kellene bontanom (x-6)*(x+6)-ra?(hasonló az első kérdéshez csak ugye itt a nevezőben van)
Előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!(ment a zöld) Egyetlen kérdésem lenne, hogy a f(x)=(x^2)*((x^2)-9)
Mielőtt megmutattad megpróbáltam ábrázolni és gyakorlatilag az inverzét kaptam a te általad linkeltnek.
Ábrázoláskor mindig x tengely alól kezdek. Erre van valami magyarázat, hogy hogy is kellene. Vagy mit rontottam el?
Annyi megjegyzésem nekem még van a törtes függvények ábrázolásához, hogy érdemes polinomosztani, ill. parciális törtekre bontani, ekkor ugyanis egyszerű hiperbolák összegeként konstruálhatjuk meg a görbét.
Amúgy még ha tudsz deriválni, az is jó lehet, szélsőértékhelyek, asszimptoták meghatározása esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!