Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki elmagyarázza ezt? Matek!

Valaki elmagyarázza ezt? Matek!

Figyelt kérdés

Vettük a hasonlóságot mint egybevágosági transzformációt

És pár osztálytársam feldühítette a tanárt hogy mondta hogy holnap (hétfőn) írunk a közzépontos hasonlóságból amit nem értek. Megnéztem a könyvet de nem értem hogy szerkeszti meg. Annyi világos hogy van egy O pont és rajzolok egy ABC háromszöget majd úgy húzok egyeneseket az O-ból hogy átmenjen a háromszög csúcsain. de innen kifujt. Nézegettem az ábrákat is és az egyeneseket bevonalazta. Ez miért kellett? És hogyan folytassam?

Ha van ábrátok esetleg mozgó ábra , vagy video azt is küldhettek)

2010. febr. 7. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Most akkor a középpontos tükrözésre vagy kíváncsi?

Egy A pontot úgy tükrözöl O-ra, hogy rajzolsz egy olyan egyenest, ami áthalad A-n és O-n egyaránt. Ezután a dAO-t (az A és O pont közti távolságot) átkörzőzöd a másik oldalra, így megkapod az A'-t.

Ha háromszöget tükrözöl, akkor ugyanezt meg kell csinálni a másik két ponttal, és akkor ABCháromszög tükörképe lesz az A'B'C' háromszög.

Így érthetőbb?

2010. febr. 7. 17:38
 2/3 anonim ***** válasza:
illetve ha megvan adva a lamda akkor nagyítod vagy kicsinyíted az alakzatot.
2010. febr. 7. 18:33
 3/3 anonim ***** válasza:

A-ból húzz az O felé egyenest és a körződ hegyét szúrd be O-ba, nyisd ki A felé és a távolságot mérdd ás az O pont A-val ellentétes oldalára.

(Nem hinném, hogy teljesen szakszerű megfogalmazás, de magyar... :D)

2010. febr. 10. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!