Matematika feladatokban segítség?
Elég gyenge vagyok matekból, és most a szünetre kaptunk házit. 10 feladatot kell megírni.
Egy torony teteje szabályos hatoldalú gúla,amelynek alapéle 1.2méter , magassága 5 méter. Hány négyzetméter rézlemez szükséges a befedéshez?
(Az adatokat felírtam, rajzot készítettem.. és azt tudom, hogy mivel befedésről van szó,csak a Palástot számolom [P=6háromszög] Hogyan tovább?)
Egy üvegpohár alja 6cm, teteje 8cm átmérőjű kör, a pohár magassága 10cm. Mennyi folyadék tölthető a pohárba? Hány dl víz van a pohárban, ha 5cm magasan áll benne a víz?
Egy négyoldalú szabályos csonkagúla alapéleinek hossza 10cm, az oldalélek az alaplappal 60°-os szöget zárnak be. A csonkagúla testátlója merőleges az egyik csatlakozó oldalélre? Mekkora a csonkagúla térfogata és felszíne?
Nem várom el, hogy megcsinálja valaki helyettem, csinálhatnánk "közösen" csak valaki segítsen légyszi! :(
A harmadik feladatot elkezdtem:
Ha megvannak a válaszok a felsorolt mennyiségekre, egyeztessünk adatokat! (Ez egy pontos méretekkel készült ábra, tehát az adatokat én írtam be.)
Az első feladatot nemrég tárgyaltuk (más adatokkal!!):
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Amikor a Pitagoraszt számolom képlettel
M^2+ ... =mo
De mi van a ... helyén?
A linkelt képen egy oldallap magasságát kiszámoltad, de nem ezt kell hattal szorozni! Előbb egy oldallap
területét számold ki, azt szorzod majd hattal.
1,2*5,11/2*6
Az első válaszban a 3. feladatot elkezdtem. Várom a válaszaidat. Melyik szakasznak mennyi a hossza?
Még egy segítség a 30-60-90 fokos háromszögekhez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!