Tudnátok segíteni a matekban? Köszi.
x-1/2
_____ = x-1/3
3 _____
4
Akkor ezt most még egyszer.
HASZNÁLJ ZÁRÓJELEKET!!!
Koszi 2. valaszolo, sokat segitettel.
1. valaszolo te viszont semmit
Ember... Talán annyival megtisztelhetnéd a lehetséges segítőket, hogy olyan állapotban írod ki a feladatot, hogy az egyértelmű legyen... A 2. válaszoló erre a feladatra válaszolt:
(x-1/2)/3/4=x-1/3
De így is lehetett érteni:
(x-1/2)/(3/4)=x/1/3 vagy
(x-1*2)/(3/4)=(x-1)/3
Ezeknek mind-mind más a megoldása. Csak hogy tudd...
Akkor máshogy fogalmazok; ideírsz egy "valamit", én abból megpróbálom kihámozni, hogy vajon az eredeti feladat mi lehetett, és nagyon kicsi esély van arra, hogy a feladott feladatot találom ki. Megoldom, kapsz rá egy megoldást, ami valószínűleg nem lesz helyes, lévén nem tudom, hogy mi lehetett az eredeti, és az órán derül ki, hogy ne jó, ekkor két lehetőség adódik:
-nagy nehezen megérted azt a gondolatmenetet, amit én felvázoltam, te kapsz egy másikat, ráadásul más lesz a megoldás és megzavarodsz
-köpködsz rám, hogy miért vertelek át, esetleg a tudásomat is kétségbe vonod.
Szóval, mielőtt ilyeneket írnál, gondolkozz el egy kicsit; biztos nem véletlenül írtam.
Csak szólok, hogy miután kiírtam a kérdést sikerult megoldanom, úgyhogy ezek a lehetőségek nem élnek.
Ha nemtudom megoldani a példámat, akk nem kell. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!