Ezt hogy kell? (többi lent)
Sziasztok! Bocsi ezt a kérdést lehet nem ebben a témában kellene feltennem, de mindegy.
Szóval arra lennék kíváncsi hogy egy 24 x 13 cm papírnak hogy tudom kiszámolni a 16-szorosát?
Mert én már kiszámoltam mindenhogy de nem tudom hogy melyik a jó.
Lehet hogy ciki de nagyon fontos lenne.
Nos én így számoltam ki:
összeszoroztam a két számot az 312 azt megszoroztam 16-al az 4992 cm. Tehát ha leosztom 24-el és 13-al akkor az 208 cm és 384 cm lesz.
vagyis a papírom 208x384 cm-es.
vagy mégsem?
és nem a 4992 lenne a 16 szorosa hanem ha a kapott két számot összeszorzom 208x384 = 79872cm
persze ezek a nagy számok gondolom a területe. De akkor most melyik a jó.
mert a 70000 fölöttinek az első számokhoz van köze mivel 24 x 16 = 384, 13 x 16 = 208 ezekből meg kijön.
de akkor a 4992 az mi? xD
Szóval akkor most melyik módon kell kiszámolni az előző vagy az utóbbi vagy nem is így kell?
Bocsi tényleg tudom hogy ciki de össze vagyok zavarodva.
Köszönöm előre a válaszokat. :)
Te mit értesz a 16-szorosa alatt? Lehetnek 16-szor akkorák az élei, ekkor a terület négyzetesen nő, tehát 256-szor akkora lesz. Vagy lehet a terület 16-szor akkora, ez esetben az élek az eredeti négyszeresére nőnek.
Ezt abból is láthatod, hogy
24*13=312
24*13*16=4992
Ugyanakkor 24*13*16=24*13*4*4=(24*4)*(13*4)=96*52=4992
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ :)
A kérdést azt magát egy példa ként vetettem fel.
Csak hogy megtudjam hogy hogyan kell valaminek a 16-szorosát kiszámolni.
Igazából én szeretek 3d-s origamikat készíteni és úgy csinálom a darabokat hogy az A4-es lap 16-od része egy darab.
Tehát ha 16-szor akkorát szeretnék csinálni vagyis 1 darab A4-es papír méretű lesz.
Ezért kérdeztem meg hogy hogy is kell kiszámolni
Mert nem mindegy hogy mennyi A4-es papír kell hozzá
Linkelek egy oldalt, hogy megmutassam a 3d origami diagramját
Az oldal közepe fele lesz egy macinak a diagramja.
Bocsi lehet kicsit érthetetlenül írtam le a dolgokat de fontos lenne mert egyik barátomat lepném meg egy "nagy" méretű macival
Előre is köszi :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!