Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Statika feladatban segítene...

Statika feladatban segítene valaki?

Figyelt kérdés

[link]

Van a két alsó feladat. A bal oldalihoz csak annyi lenne a kérdésem, hogy azt jól csináltam, hogy a csuklónál (ott ahol van az "f" az rajzon) ott ugye van egy X illetve egy Y irányú erő igaz?

Illetve a jobb oldali példánál, ott is a félkör két végén alul, ott is van mindkettőnél egy X és egy Y irányú erő igaz?

A másik kérdésem a jobb oldali feladattal kapcsolatos. Két dolgot nem értek. Először is, hogy az "M" nyomatéknál meg van adva a szög. Azzal mit kell kezdeni? :)

A másik, hogy jobb oldalon van egy pont, a középpontól 2.6 m-re. Az valószínűleg csak egy sima pontot jelöl, és annak a távolságát igaz? Hogy esetleg arra a pontra írjak fel nyomatékrendszert. Vagy esetleg valami más információ, ami szóban hangozhatott el?

Erre a három kérdésre szeretnék választ!:D

Előre is köszönöm!:D

2014. nov. 26. 16:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bár még van két kérdésem:D

Hogy miután külön kiszámoltam a két esetben az Fc-ket, utána simán összeadom őket igaz?

A másik, hogy az "M" nyomatéknál mi szerepe an a 60 foknak?

2014. nov. 27. 07:17
 12/19 anonim ***** válasza:

A C (belső) csuklónál Az FcIx-nek és az FcIIx egyenlőnek kellene lennie csak ellentétes előjelűnek (az y-nál is).

Magyarul a tartó I. "fele" egyensúlyban van a II "felével" (bocs hogy pongyola voltam).

2014. nov. 27. 07:55
 13/19 A kérdező kommentje:
Rendben koszi. Majd ha otthon leszek megcsinalom a feladatot. Mar csak az Mnel levo szoget nem ertem. Gondoltam arra hogy az is xy iranyu legyen, de ugye nem mindegy h cos vagy sinel szamolok. Szoval valoszinuleg nem igy kell. De gondolom nem veletlen van megadva az a szog.
2014. nov. 27. 09:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a helye miatt.
2014. nov. 27. 10:09
 15/19 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam megoldani de nem nagyon tudtam. A BC tartónál csak a 4 ismeretlen van és ennyi. Szóval ott nem tudok semmit számolni.
2014. nov. 27. 11:57
 16/19 A kérdező kommentje:
na sikerült mégis, remélem jó is:D
2014. nov. 27. 13:29
 17/19 A kérdező kommentje:
Még sem jó:D valamit csinálni kell M-el és a 60 fokkal. Az oké h a helyét adja meg, de mit kell számolni? ha esetleg te vagy valaki ezt tudja?:D
2014. nov. 27. 13:35
 18/19 A kérdező kommentje:
Na még is jó csak elnéztem valamit:D ellenőrzés is kijött szóval minden fasza köszi. A 60foknak meg semmi jelentősége
2014. nov. 27. 14:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem.
2014. nov. 27. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!