Nem értem a feladatot valaki el tudná magyarázni részletesen?
Figyelt kérdés
Egy kör alakú asztalra rátettünk egy négyzet alakú terítőt úgy, hogy a középpontjaik egybeestek. A kör és a négyzet kerülete egyenlő. Az asztallap területének hány százalékát takarja a terítő?2014. nov. 14. 16:33
1/10 anonim válasza:
Én sem értem, hogy a feladat szempontjábol miért érdekes, hogy egybeesnek a központjaik? Gondolom ezt nem érted te sem?
2/10 anonim válasza:
Így biztos, hogy "nem csüng le" sehol.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Ekkicsi lelóg, de egyformán lógjon.
A kör kerülete: 2rpí
a négyzet oldala rpí/2
5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem az egyenlő elosztást lehet vele megoldani mert ha nem lenne kritérium akkor azt mondom hogy 1% mert a szélére terítem ahol lecsüng a többi... :)
2014. nov. 14. 17:17
6/10 A kérdező kommentje:
Visszatérve a kérdésre valaki elmagyarázná nekem részletesen?
2014. nov. 14. 18:45
7/10 anonim válasza:
8/10 anonim válasza:
Nem tudom, elég részletes-e a megoldásom, de remélem érthető.
Ha kérdés van, ne fogd vissza magad. :-)
(Zsiga, nem számoltad el magad. :-) )
DeeDee
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat az utolsó alapján csináltam meg mert arcoss-t még nem tanultunk és fentünt volna a tanárnak... azért csak most válaszolok mert a gép le lett téve alvó üzemmódba... és nem ébredt fel... táp csere kellett... de most már minden jó lett a végére :D
még egyszer köszönöm
2014. nov. 16. 18:19
10/10 anonim válasza:
" arcoss-t még nem tanultunk"
Röviden leírva: visszakeresem a koszinuszt. ( számológépeken -csúnyán leírva cos^-1 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!