Kémiások! Miből lehet megállapítani, hogy egy kémiai egyenlet reagenseiből milyen termék lesz? Miket kell hozzá megtanulni? Egyetemi szinten
Figyelt kérdés
Pédául ezt az egyenletet hogy oldanátok meg?
H2O2 + H2SO4 + K2Cr2O7 = ?
Ha lehet magyarázattal, köszi!
2014. okt. 25. 20:23
1/3 anonim válasza:
nem vagyok nagy kémiás bocs ha hülyeséget mondok
H2O2 + H2SO4
ez a kettő együtt egy durva oxidáló oldat
szerintem a kálium dikromátból redukálja a krómot és a káliumot lesz belőlük KSO4 és CrSO4 meg H2O
2/3 anonim válasza:
Meg kell tanulni. Ha gyógyszerésznek tanulsz, ráadásul SE-n, akkor Béni Szabolcs remek előadásain erről mindent elmondanak.
Cr2O72- + 3H2O2 + 8H+ = 2Cr3+ + 3O2 + 7H2O
3/3 anonim válasza:
Igen , valóban meg kell tanulni . Nem tudom , hogy hányad éves gyógyszerész vagy. De pl. szervetlen és kvalitatív kémia laboron , mikor ionokat kell kimutatni , akkor több 100 ilyen és még ettől hosszabb egyenleteket fejből kell vágni , oda - vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!