Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az "I'm your friend" most...

Az "I'm your friend" most milyen igeidő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit bekavar ez a mondat. Miért nem helytelen?

Az , hogy valaki valakinek a barátja, annak nem egyszerű jelennek kellene lennie, mert az egy "állapot" , állandó dolog. Nem?

Viszont

Present Simple-nél nem kell "am".

Mert a képzésénél csak Alany + ige szótári alakja. (E/3-nál + s-t kap) és ennyi

Pl.:

I work

She works

stb.

Present Cont.-nál van " I am" working.

az "am" pedig nem mindig a folyamatos jelen segédigéje?

szóval akkor miért helyes az I am your friend?

2014. okt. 10. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nézd meg hogyan ragozzák a 'to be' létigét, és máris rájössz. :-)
2014. okt. 10. 22:36
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Nos, ez igazából nem igeidő. Ennek semmi köze az igeidőhoz.

Gondolj bele, milyen igével használnád az egyszerű jelennél? a vagyokon kívül!!!

Ha tudsz mondani grat, de én nem tudok.

Pontosan ezért, mivel nem lehet más igével kifejezni a vagyokot csak a be-vel ezért az ilyen mondatokban a be megfelelő alakja kell.

I am your friend- én a barátod VAGYOK

A vagyok miatt kell beletenned a be igét, tehát ha she/he/it lenne akkor is -sel ha they/you/we lenne akkor are -al folytatódna.

2014. okt. 10. 22:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Van az angolban a létige, aminek a ragozása a következő:

I am /I'm -én vagyok

you are - te vagy

he/she is - ő (van)

it is - ez (van) ha pl élettelenről beszélünk illetve az angolban az állatok is "it".

we are - mi vagyunk

you are - ti vagytok

they are - ők vannak

Az I'm your friend - A barátod vagyok....teljesen tökéletes nyelvtanilag.

Mire gondoltál? Te hogy fordítanád le a mondatod? mi zavart meg?

2014. okt. 10. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Ne okoskodj. Ez nem igeidő, mert nincsen benne ige. Csak létige, de az nem olyan, mint az összes többi ige. Ez egy külön tészta.
2014. okt. 10. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy bárkivel így kéne beszélned, mi az, hogy "ne okoskodj" ha nem tudsz tisztességesen válaszolni, maradj inkább csendben.
2014. okt. 11. 07:24
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
De érzékeny egy mimóza vagy te, hogy ennyitől megsértődsz, ami mellesleg nem is neked szólt, hogy "ne okoskodj" A kérdező igenis okoskodik, okosabb akar lenni, mint az öszes angol nyelvtankönyv. Válaszolni pedig értelmesen, érdemben válaszoltam, nem úgy, hogy leírtam neki a létige alakjait (nem "ragozását", hol vannak itt ragok?), amit minden nyelvtanuló a legelső nyelvórán tanul, ennélfogva a kérdező is nagyon jól tudja.
2014. okt. 11. 13:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Az zavart meg, hogy most vettük az egyszerű és a folyamatos jelent, és az órán a képzését leírtuk és egyikbe se illett bele ez a mondat. Szóval akkor ezeket a vagyok-os mondatokat egyáltalán nem köti az igeidő.

Köszönöm a válaszokat.

2014. okt. 11. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!