Matematika háziban segítséget?
Fontos: a körön belül CSAK Attila áll!!! A kör kerülete: 2rxpí (pí=3,14) A kör területe rxrxpí (pí=3,14). Melyik kell? döntsd el! Az x szorzást jelent!
Attila egy 5 méter sugarú kör közepén áll. Körbeveszik jó barátok,és rosszak. Egy jó barátja átlagosan 0.8 méter,széles. Még a rosszak csak 0,6 méter szélesek. 21 jó barátja van Attilának,a többi rossz. Legfeljebb hány rossz állhat körülötte,hogy ő odébb állhasson,hogy rá többé ne találjanak a rosszak? Attila 1.2 méter széles,és kopasz.
Köszönöm a válaszokat.:)
idáig érdekes a feladat..
"Attila egy 5 méter sugarú kör közepén áll. Körbeveszik jó barátok,és rosszak. Egy jó barátja átlagosan 0.8 méter,széles. Még a rosszak csak 0,6 méter szélesek. 21 jó barátja van Attilának,a többi rossz. Legfeljebb hány rossz állhat körülötte"
a többi csak hülyeség, felesleges megkavarás...
Köszi szépen :) Nagyon sokat segítettél.
Igazán rendes vagy,a következő valami gyorsasági eredmény kiszámítás lesz.Én egyáltalán nem vagyok jó matematikából. Egyszerűen nem értem,még a képletet levezetni sem tudom. Reál tárgyak nem mennek,kicsit-nagyon:) humán beállított vagyok.Szia!
10-14 02:21
Nem tudom, tudsz-e róla, de elcseszted.
A 14,6-ot nem szorozni kell, hanem osztani 0,6-al. Így borul a többi is.
Tudom, hogy vicc, de 22.
A kör kerülete 31.4 méter. 21 jóbarátja van, marad 14.6 méter. Ebbe elfér 24.3 rossz, de ki is kell férnie, hogy odébb állhasson... Mivel Attila kitesz két rosszat, már csak 22 lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!