Hogyan lehet adott átlójú szabályos ötszöget szerkeszteni körzővel és vonalzóval?
Figyelt kérdés
2014. okt. 8. 16:27
1/4 anonim válasza:
egy körbe kell szerkeszteni, de ezt így rendesen nem hiszem, hogy le lehetne írni
inkább kérd meg az egyik osztálytársad, hogy mutassa meg
2/4 A kérdező kommentje:
Csak egy szakasz adott, ami az ötszög átlója. A köré írható kör sugara nem ismert, enélkül kell megoldani a feladatot.
2014. okt. 8. 17:03
3/4 anonim válasza:
Először is szerkessz egy szabályos ötszöget a Wikipédia leírása alapján:
Ez azért kell, mert a te ötszöged szerkesztéséhez kellenek ennek különböző szögei, aminek más szerkesztési módját nem találtam.
Szükség lesz:
72°-ra, amit úgy kapsz, hogy az ötszög 2 szomszédos csúcsát összekötöd a középponttal
36°-ra, amit úgy kapsz, hogy a 72°-ot felezed
18°-ra, amit úgy kapsz, hogy a 36°-ot felezed
A linken pedig a további folyamatok:
Hajrá! :)
4/4 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de vártam hátha akad más ötlet is. Csalódtam. :-(
Biztos van egyszerűbb megoldás is.
Köszönöm a választ.
2014. okt. 17. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!