A=v2-v1/t Hogyan kell Kifejezni a v1 et?
Figyelt kérdés
2014. szept. 6. 13:04
1/4 anonim válasza:
beszorzol t-vel:
A*t = v2*t - v1
átviszed v1-et:
v1+A*t = v2*t
kivonod A*t -t
v1 = v2*t - A*t
kiemeled t-t:
v1 = (v2-A)*t
2/4 anonim válasza:
Azt a kerdest, amit feltettel, #1 tokeletesen megvalaszolta. De szerintem rosszul tetted fel a kerdest.
Valoszinuleg a=(v2-v1)/t akart lenni, ami fizikaban pont a gyorsulas keplete (igazabol a(t)=dv(t)/dt, de gimiben eleg ez is).
Ha jol gondoltam, akkor viszont igy kell:
a=(v2-v1)/t
a*t=v2-v1
v1=v2-a*t
Ami szemleletesen pont azt mondja, hogy a korabbi sebesseg (v1) ugy jon ki, hogy fogod a kesobbi sebesseget (v2), es kivonod belole azt, amennyit t ido alatt gyorsult (a*t).
3/4 A kérdező kommentje:
igen, rájöttem mostmár köszönöm szépen :)
2014. szept. 7. 10:47
4/4 anonim válasza:
Sejtettem, de már elegem van, hogy egyesek nem tudnak normálisan zárójelezni, úgyhogy direkt ezt a verziót csináltam meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!