Egy háromszögben két oldal hosszúságának különbsége 7,5 cm és ezen oldalakkal szemben 34,7◦-os, illetve 76,2◦-os szög található. Mekkorák a háromszög oldalai? Kérlek, aki tudja segítsen.
Figyelt kérdés
2014. aug. 24. 12:35
1/5 anonim válasza:
Legyen a rövidebbik oldal x, ekkor a másik 7,5-x hosszú. Erre a háromszögre felírható a szinusztétel:
sin(37,7°)/(sin(76,2°)=x/(7,5-x)
Innen már szerintem menni fog.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. aug. 24. 13:07
3/5 anonim válasza:
Neked is ennyi az eredményed?
4/5 anonim válasza:
Nem számoltam ki, csak felírtam.
5/5 anonim válasza:
Előjelet tévesztettem, így elvi hibás lett a magoldás; ha x és 7,5-x lesz, akkor ezek különbsége |7,5-2x| (attól függően, hogy melyikből vonjuk ki melyiket), ez viszont nem lesz tetszőleges x-re 7,5. A jó elosztás: x és 7,5+x, ekkro különbségük: |7,5+x+x|=7,5, vagy|x-(7,5+x)|=|-7,5|=7,5.
Tehát a helyes egyenlet:
sin(34,7°)/sin(76,2°)=x/(7,5+x). Ennek a megoldása is egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!