öt per háromketted-et hogyan lehet egyszerűbb alakra hozni?
(((Áruljátok már el, hogy mire jó ez a kültag/beltag… Másrészt eddig még csak egyenlőségnél láttam, szóval igazan adhatnátok rá valami definíciót…)))
Amúgy annyi, hogy írd le zárójelezve:
5/(3/2).
Ha a zárójel osztást követ, akkor a kibontásakor a benne levő műveletek megfordulnak:
5/3*2.
Itt meg már szabadon rendezgetheted a számokat, a lényeg, hogy vidd velük az őket megelőző műveleti jeleket:
5*2/3 = 10/3.
(Ha még bővíted kettővel, akkor húzhatod.)
Hogy mi a kültag???
5/1 / 3/2
kültag, ami kívül van, beltag, meg ami belül
azt a qurva, ezt az idiótaságot :D
most hallom ezt először.... mégis átmentem matekból :D
Nekem az a bajom ezzel, hogy valamit bemagoltatunk ahelyett, hogy elmagyaráznánk és megértetnénk. Ha tovább kell valamit gondolni, akkor erre nem lehet alapozni. (Meg ez kicsit olyan, mint amikor a kínai magára tetováltatja azt, hogy 'leves', mert az jól néz ki, és aztán büszke rá…)
> „Hát pedig ez a legegyszerűbb módja, a papíron levezetésnek”
Eltekintve attól, hogy ez nem levezetés; csak egy számolást kerülő út…
ez?? hogy leírom valami dolgozatban így aztán odaírom a javítótanárnak hogy a kültagokat összeszoroztam, meg a beltagokat is stb stb...
ez hülyeség....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!