A derékszögű háromszög befogói AB= 3 AC=4. Az A-ból húzott magasság hossza =? Valaki tudná ezt melyik képlettel kell kiszámolni, és hogyan?
De a magasságot kérdezték!
A háromszög területét hogyan kell kiszámolni?
Ezt kétféleképpen is tudod!!
AB = 3
AC = 4
A két befogóból kiszámolható az átfogó:
BC² = AB² + AC²
BC² = 3² + 4²
BC² = 9 + 16
BC² = 25
BC > 0
BC = 5
Derékszögű háromszög területe
egyrészt:
AB*AC/2 = 3*4/2 = 6
másrészt: BC*m/2
5*m/2 = 6
5*m = 12
m = 12/5
kell a pitagoraszi számhármas, tehát tudod a átfogót.
ennek a feléhez megy a magasság A-ból, de így kapsz egy kis derékszögűt, aminek két oldalát ugyebár tudod. Na, ennyit tudtam segíteni. :D A megoldás úgy poén, ha te jössz rá. :)
"ennek a feléhez megy a magasság A-ból"
Ne őrjítsd!
Te #5 hozzászóló! Jobb lenne, ha több butaságot nem ínál a kérdéshez.
A magasság csak akkor felezi a szemközti oldalt, ha a két másik oldal egyenlő.
5-ös vok, tényleg hülyeségeket írtam, egy rajz jó lett volna, h átgondoljam a dolgot. :)
na, de amúgy is hülye vok mostanság.
Na, jó, ma formában vok tényleg, idáig hülyeségeket írtam. :D
Sima a megoldás, leellenőrizheted. :D
Aránypárral simán feltolod a dolgot, nem kell számítani, csak az átmérőt, amit tényleg a pitagoraszi számhármassal tudsz. :D
Kapsz egy belső derékszögű hszöget, amit arányosítasz a nagyhoz, tehát úgy forgatod, h ahhoz hasonló formát vegyen fel, mint a nagy, ott legyen a derékszög, ahol a nagynak.
A nagy hszög átmérőjét osztod 3-mal, ami a kis hszög átmérője = (ez egyenlő lesz) 4/x, ahol x az ismeretlen magasság. Ez a legegyszerűbb dolog sztem, nem kell számítani semmit, bár ha tévedek, akkor sorry, de nekem is kijött a 2,4. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!