Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nagyon nagy segítségetekre...

Nagyon nagy segítségetekre lenne szükségem. Meg szereztem a matek témazárót. Megoldaná nekem valaki?

Figyelt kérdés

Pénteken nem voltam iskolába ezért, az oszálytársam leírta a kérdéseket. Nagyon fontos lenne, mert vizsga előtt vagyok és ha ezt a témazárót elcseszem akkor buktam!:((

1., Keresd meg az alábbi egyenlet értelmezési tartományát!

√x+4=√2x-8

2., Keresd meg az alábbi egyenlet értékkészletét.

|6x-3|+13=0

3., Keresd meg az alábbi egyenletek megoldását. (Ellenőrzés is kell)

a, x+1/6-x-1/4=0 b, 3(8x-4)-(3-2x)=5(3x-4)-2(x+4)

c, (4x+12)(1/5x+2)(-7x+6)=0

4., Gondoltam egy számot. Megszoroztam 5-tel, majd a szorzatból kivontam 8-at. Az így kapott számot hárommal osztva kilencet kaptam. Melyik számra gondoltam?

5., Két munkást fogadtam fel a kertem felásására. Az egyik 8 napra vállalta el a munkát, a másik 3 nap végezné el egyedül. Ha együtt dolgoznak, akkor mennyi idő alatt fognak végezni?

6., Mennyi 25%-os és 55%-os sóoldatot kell összeöntenem, hogy 30 kg 40%-os keveréket kapjak?

7., Old meg az egyenlet rendszert

7x+3y=3 / x+5y=1

8., Oldja meg az elsőfokú egyenlötlenségeket!

a, x+1≥5x+2 b, 2x-1/x-3≤0

2014. máj. 17. 17:10
1 2
 11/12 Tom Benko ***** válasza:
100%
Na, ezért szeretek mindenkinek névre szóló dolgozatokat készíteni. Minimális munka, de ilyen nem fordulhat elő, kénytelen a delikvens tanulni.
2014. máj. 18. 11:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Az első 6 feladat megoldása, bár őszintén szólva nem érdemli meg, aki csúnyát mond egy válaszolónak.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Esetleges számolási hibáért nem vállalok felelősséget.

2014. máj. 18. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!