Tudnátok segíteni a fizika feladataimban? Már megint itt vagyok az újabb fizika feladatokkal!
1.
Magyarázd a lámpa és a kémény működését!
2.
A villanyégő üvegbúrája nem sokkal vastagabb a papírnál, mégsem törik össze,amikor erősen megmarkoljuk,hogy a foglalatába csavarjuk.Ennek mi az oka?
3.
Gondolkozz, és válaszolj!
a)Miért csavarunk a fába alátéttel ellátott csavarfejet?
b) Állíts poharat fűrészporra talpával lefelé!
Terheld meg a poharat!Fordítsd meg a poharat és állítsd szájával lefelé!Tedd rá az előbbi terhet!Mit figyelsz meg és miért?
4.
Egy teherautó súlya 9800N és 196000 N súlyú rakománnyal van megtöltve. Az autó a földre 490000 N/m2 nyomást gyakorol.Számítsuk ki a kerekek földel való érintkezési felületét és egy kerék érintkezési felületét.
5.
A 0,4m hosszú téglalap alakú felületre 9800 N erő hat,amely 98000 N/m2 nyomást fejt ki.Számítsuk ki a felület szélességét.
6.
Egy edény aljára 10400 N erő hat.Az edényben petróleum van 1,5 m magasságig,mekkora az edény sugara,ha a petróleum 748 torr-t mutat?
7.
Számítsunk i egy 1,3 m hosszú,0,8 m széles asztalra ható nyomóerőt,amelyet a légkör nyomás hoz létre, ha a barométer 748 torr-t mutat.
8.
A mérleg tányérjára felszerelt vas vas teste levegőben 7,8 kg-al és ha vízbe merítjük 6,8 kg-al egyensúlyozunk ki.
Mekkora a vas test térfogata,ha Pvas - 7800kg/m3
1; A lámpa nem tudom, hogy jött, de a kémény a nyomáskülönbség elvén működik.
2;az alakja.
3;próbáld ki
4;és 5; pA=F
6; p=\rho g h
7;megint pA=F
8; Arkhimédész törvénye
3;próbáld ki
4;és 5; pA=F
6; p=\rho g h
7;megint pA=F
ezeket nem értem a többi sikerült köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!