Egy 27 km-es túraút egyik végéből 8 órakor indult el András a másik végéből 10 órakor Béla, akkor mikor találkoztak, ha András 3 km/h-val és Béla pedig 4 km/h-val ment?
Próbálsz is gondolkodni ezeken a feladatokon, vagy csak idehányod, hogy SOS léccci segítsen rajtad mindenki?
Ha próbáltál gondolkodni, írd meg meddig jutottál és segítek.
Ezt a legkönnyebb mondani, hogy hülye vagy és nem tudod, oldja meg helyetted más.
Írd le meddig jutottál el. Hogyan próbáltad megoldani?
Segíteni azon lehet, aki hagyja. Olyan nincsen, hogy semmit ne érts-semmit ne tudj. Inkább sza.rsz az egészre, és várod a sült galambot.
Kijártam 2 egyetemet, akármelyik matematika tanáromhoz odamentem volna, hogy tanárúr nem értek SEMMIT úgy kivágott volna, mint macskát szarni. És igaza is lett volna.
De ha úgy mentem oda, hogy _megpróbáltam megoldani_ és ITT elakadtam, kérem segítsen: mindegyik segített.
Hol akadtál el? Milyen módszerrel próbálkoztál eddig? Ez nem egy integrálszámítás, ezt grafikusan is meg tudod oldani, gond nélkül. Próbáltad már?
Ok. Akkor kezdd azzal, hogy egy papírra felrajzolsz egy egyenest. Azt becakkozod és a cakkokat megszámozod 1-27-ig, mert ugye 27 km a táv ez benne van a feladatban.
Egyik végéről indul András a másikről Béla.
András 8-kor indul Béla 10-kor. Azaz 2 órán keresztül csak Andrást lépteted.
András 3 km-t halad egy óra alatt. Rajzold fel, hogy 0-3-ig ment András 1 óra alatt. Utána 3-tól 6-ig. Következő órában 6-9-ig, de ebben az órában már az ellenkező irányból is megy Béla de ő 27-től 23-ig jutott el.
És így tovább óránként lépteted őket.
PRÓBÁLD KI! Nem vagy hülye, és nincs olyan hogy nem érted. Csak még nem tudsz róla, hogy érted!! ;) Próbáld ki, és írd meg, hogy sikerült.
Nem, 13 óra lesz a megoldás, mert András indulása után 5 a másik indulása után 3 órával találkoznak.
8+5=10+3=13:00
Hogy jött ki a 4,5?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!