Függvények? (Többi lent)
Sziasztok!
Két hetet hiányoztam a suliból, ma mentem először. Jeleztem a tanárnak, hogy lemaradtam az anyaggal és nem értem. (A közelemben nincs matekhoz jól értő ember). Holnap mégis dolgozatot fogunk írni, pedig rajtam kívül még vagy tíz ember előtt nem tiszta az anyag. Ráadásul 5 feladat lesz, ahány jó, olyan jegyet kapsz. Nagyon bepánikoltam, felkerestem az összes weboldalt, mert a könyv leírását nem értem, de nem jutottam közelebb a függvények megértéséhez. Valaki el tudná nekem magyarázni nem túl "tudományosan", (:D)hanem egyszerűen, logikus? Előre is nagyon köszönöm!
A függvény az, ami valamilyen logika szerint egy (vagy több) számhoz egy számot rendel hozzá.
Ezt úgy írjuk fel, hogy pl.
f(x)= x*2
Ez azt jelenti, hogy az f függvény bármilyen x-hez a 2x-esét rendeli hozzá.
Könnyen belátod hogy az összes művelet is függvény pl. az összeadás:
sum(x;y)=x+y
Tetszőleges x;y esetén
sum(5;2)=5+2=7
A gyakorlatban persze inkább 1 változós függvények vannak, mert azt lehet ábrázolni 2D-s grafokonon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!