A fiamnak szüksége van két feladatra, olyantól szeretnék segítséget, aki Mozaik kiadós 9. osztályos fizika könyvből tanul, valaki?
Sürgősen el kell kezdenie javítania a tárgyból, ezért most fülön csíptem, hogy megnézzem a leckéjét, mint egy kisiskolásnak...
Hátha eredményes módszer lesz.
A lecke a tankönyv 59. oldalán található feladat megoldós részből az 1. és a 2. feladat.
Kérlek, aki tudja írja le nekem, a feladatot, az adatokat... ami alapján meg tudja csinálni a leckét.
Ildi
köszönöm :)
bár nem a megoldásra, hanem magára a feladatra van szükségem, mert a fiatalúrnak könyve sincs és nem hajlandó az osztálytársaitól elkérni msn-en vagy egyéb..
Nem ismersz valakit az osztálytársak szülei közül?Őt hívhatnád,hogy átugornál a könyvért,nem?
De azért várj egy kicsit,hátha valaki megírja:-)
Üdv!
Szia!
Itt van, megkerestem és kimásoltam. Tehát az 59. oldalon található feladatokból az első és a második.:
1. Mekkora az ólom sűrűsége, ha belőle 2 köb dm térfogatú test tömege 22, 6 kg?
2. Mekkora a tömege az 5 köb dm űrtartalmú üveget félig megtöltő higanynak, ha a higany sűrűsége 13600kg/ köb méter?
A megoldás:
1. feladat: az ólom sűrűsége: 11300 kg/ köb méter
2. feladat: m= 34kg
Sok sikert!
az első:
sűrűség= tömeg/térfogat= 22600 g / 20 köb centiméter = 1130 g/köb centiméter
a második:
tömeg= sűrűség X térfogat = 13600 kg/köbméter X 0,25 köbméterrel= 3400 köbméter
mit számoltunk el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!