Ezt hogy oldanátok meg (matek)?
Figyelt kérdés
Szabályos háromoldaú gúla alapéle 13cm, oldaléle 21 cm. milyen magas a gúla? Nos, elöször is az egész ábrázolásban tévedtem, mert először azt hittem, hogy az összes oldaléle ,,ferde" lesz(ugye mind megy egy pontba), de szabályosnál az egyik merőleges. Az egyik oldal magasságát kiszámoltam, de onnantól nem tudom, elméletileg kijönne egy d.háromszög melynek átfogója a kiszámított oldallap magassága, de annak alapját nem tudjuk, se a szögét hogy a befogót( a gúla magasságát kiszámoljuk)2014. febr. 18. 14:27
1/1 anonim válasza:
Borzasztóan kevered a dolgokat. Itt van egy hasonló feladat, hátha ez alapján legalább egy használható ábrát tudsz csinálni a feladatodhoz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!