Egy kocka egyik csúcsából a szomszédos 3 csúcsba mutató vektor a, b, c. Fejeze ki ezek segítségével az elöbb a csúcsból a többi csúcsba mutató vektort?
Egy távgyalogló versenyen az egyik versenyző az első nap a teljes út 3/4 -ének a 60%-át tette meg, a másik versenyző pedig a teljes út 2/3 -ának a 70%-át. Melyik versenyző tett meg nagyobb utat az első nap?
Egy téglalap alakú kert kerülete 48 m. A kert egyik oldala 40% -kal hosszabb, mint a másik. Határozza meg a kert területét.
Mind három kérdésre kellene egy rövid kis levezetés és magarázat nem elég egy szám. Nagyon nagyon szépen köszönöm annak aki segít benne, sajnos én még ezt nem értem :S
Az elsőhöz tudom ajánlani ezt a hasonló feladatot:
#1 vagyok
Ha már azt nem tudtad megnyitni, csináltam egy képet a feladatodhoz:
A másik kettő könnyebb: például a téglalap oldalai "a" és "1,4 a" Kerülete: 2(a+1,4 a)=48. Ebből a=10 méter. Területe: 10*14=140 m^2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!