Bazsik kérdése:
Racionális törtfüggvény átalakítása? (alapintegrált) Valaki mentsen meg :S
Figyelt kérdés
szóval van egy ilyen függvény: (1-(1-x)^(3/2))/gyök(1-x^2). ezt az alakot így egyszerűsítette a könyvem: (1/gyök(1-x^2))-(1-x^2). Na ezt, meg úgy általában az ilyen típusú feladatokat nem értem, hogy ez az átalakítás mi alapján ment végbe. Ha valaki elmagyarázza az sokat segítene2014. jan. 9. 15:52
1/4 anonim válasza:
Ez a kettő, amit leírtál biztosan nem egyenlő egymással.
Vagy a könyvben van sajtó-hiba, vagy a kiírásban.
Így nem lehet segíteni.
2/4 anonim válasza:
#1 vagyok.
Nem úgy kezdődik, hogy (1-(1-x^2)....? Tehát itt is x-négyzet lenne?
3/4 anonim válasza:
#1 vagyok.
...mert, ha a feladat AZ lenne, akkor a megoldás EZ lenne:
(De jó, hogy így ,megbeszéltük!)
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, egyébként igen ott az x négyzeten van, ami azért poén mert a feladatnál ott van a négyzet, a könyv végén a megoldásnál meg kihagyták, én meg onnan másoltam szóval ott van a hiba, köszi hogy küldtél képet is sokat segített :)
2014. jan. 9. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!