! Könyvajánlás? SÜRGŐS PLS HELP többi lent
Tessék, marha nehéz volt egyedül erre rájönni. Választasz egy írást, átfogalmazod és kész.
Mivel fiú vagy, horrort ajánlanék. Darren Shan könyvei között nézz szét. Ugyan két 10 és 12 könyves sorozata van, de például A Vézna hóhér egykönyves történet, és nagyon izgalmas, letehetlen.
Nem kifejezetten horror (szerintem), és klasszikus is a Dr. Jekyll és Mr. Hyde. Rövid könyv, és nekem nagyon tetszett. Szórakoztató, érdekes, és ezzel is lehet haladni. Bár nem tudom, hogy ez kötelező-e... Én magamtól olvastam.
Vagy hogyha esetleg ismered az Assassin's Creedet, abból van könyv is. Most olvastam ki a Reneszánszt, egy napomba tellett csak, szóval azzal is lehet haladni. :3
Thomas Brezinának van a Térdnadrágos Detektívek Klubja című sorozatában rengeteg könyve, amik nem kötődnek egymáshoz (egy-két kivétel van, amikor 2 részesek), és így bármelyiket kiválaszthatod. Személyes kedvencem "A pokol szalamandráinak háza".
Vagy ajánlanám a Narniát. Biztos láttad a filmet... Na, ahhoz ne hasonlítsd. Nekem az ötödik könyv a kedvencem - a film (ott harmadik) értékelhetetlen volt... Egy nagy baromság. Én ebből emiatt az ötödiket ajánlam, mer egyszerűen fantasztikus volt olvasni, de például az első rész is nagyon izgalmas. Ebben az esetben nem kell aggódnod a tanárod miatt, mert a 2,4,5 könyvek lettek megfilmesítve.
Ismét horror Stephen King Ragyogása. Nagyon ijesztő, izgalmas, letehetetlen. Rengetegszer voltam őgy "Áh, elolvasom ezt a fejezetet még egyszer..." és uppsz, kiolvastam újra a könyvet. xD
Daniel Keyes Virágot Alrgenonnak című könyve kisssé komolyabb, és nagyon érdekesen van megírva. És Bármennyire hangzik annak, nem csöpögős a sztorija! (Különbne én sem olvastam volna el...) Egy fiúról szól, aki alacsony mentális képességekkel született. Egy műtét keretében viszont növelni tudják az IQ-ját. Azonban ahogy hat a műtét és okosodik, a személyisége is változik... A könyvben az az egyedi, hogy a srác naplóját olvassuk. Eleinte tele van helyesírási hibával, nem használ pontot, vesszőt, stb. Aztán szépen megtanulja, és a közepére már teljesen jól ír. Érdekes olvasmány.
Ha nagyon beteg horrorra vágysz (nem slasher, csak beteg), akkor John Ajvide Lindqvisttől az Élőhalottak - Hogyan bánjunk velük? (ez eléggé érzelmes ennek ellenére, inkább filozófiai vonatkozásai vannak), és a Hívj be! (na, ezen végig hányingerem volt, pedig nem vagyok könnyen rosszul). Illetve Clive Barkertől a Vérkönyvek 1-2 jelent meg nemrégiben magyarul, azok is elég gyomorforgatóak. Bár ezek inkább szó szerint undorítóak, még a Lindqvist könyvek inkább érzelmileg olyanok.
Benyék Zoltán adott ki Johnatan Cross néven egy "Veszett lelkek városa" című könyvet. Sosem olvasok magyartól. Mert amiket tőlük olvastam, kegyetlen nagy csalódás volt. De ebbe a könyvbe úgy ahogy volt, belezúgtam. Rövid könyv, gyorsan lehet vele haladni, iszonyatosan izgalmas, és egyszerűen letehetetlen. Nem horror, csak thriller, egy Nick nevű srác próbálja felderíteni a múltját és hogy hova is került. Nagyon érdekes könyv, fantasztikus elemmekkel van átszőve az alapvetően krimis történet. Izgalmas és borzongató a befejezése. Nem nagyon volt kedvem utána buszra szállni egyedül... XD
Most így ezeket tudnám ajánlani! Jó válogatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!