Pszchológia vizsgakérédés: Hogyan indokolja azt az állítást, hogy a pszichológia csak nevében a lélek tudománya, a valóságban azonban mással foglalkozik?
Nyilván nem kérdeznek olyat, amit ne kéne tudnod. Ha szépen kifejtem helyetted, a jegyedet is megkapom a vizsgára?
Egy talpraesettebb pszichológushallgató
még jó, hogy én nem vagyok pszichológushallgató de mindegy..
ja meg valószínű, hogy ebből az egy kérdésből fog állni a vizsga ;)
igazán rendes pszichológus lesz belőled de tényleg...!
köszönöm a kedves biztatást!
Nem pszichoterapeuta leszek, szóval nem kell bájolognom az ilyen hülyékkel, mint te.
Arról meg nem tehetek, hogy valaki elmegy egyetemre TANULNI, aztán itt várja a megváltást idegenektől. Az igazságérzetemet cseszteti a dolog, mivel érdekes, én le tudok ülni megtanulni, amit feladnak. A továbbtanulás nem kötelező, csak egy lehetőség, ha nem tudsz élni vele, ne erőltesd.
Kedves önmagát talpraesett pszichológushallgatónak nevező!
Az lehet, hogy nem terapeutának készülsz, de attól még nem ártana, ha szorulna beléd némi empátia, ha ezen a szakon tanulsz.
Biztosan most úgy érzed, hogy megmondtad a tutit, te nagy pszichológus hallgató, azért mert valószínűleg te tudod a választ arra, amire a kérdező nem, de azon sem lepődnék meg, ha csak a szád járna..
Nincs arról információnk, hogy felsőoktatásban tanul-e a kérdező, így máris csak levegőbe ócsárlás a továbbtanulásról szóló kioktatásod.
Számos olyan tanfolyam létezik, ami tartalmaz pszichológia órákat és mivel csak egy tanfolyam és nem egyetem, ezért az is előfordulhat, hogy olyanra kell tudnod a választ a vizsgán, amiről nem adtak le anyagot, mert nem annyira színvonalas - valahonnan meg kell tudia rá a választ és hoppá, a kérdező pont ezt teszi.
Nem tudsz róla semmit, lehet, hogy elsőéves hallgató, aki épp bontogatja a szárnyait és elakadt és csak egy kis segítségre, biztatásra szorul és akkor jönnek a hozzád hasonlók, akiken rajta van a világ fájdalom, mert meg akarja váltani egyedül a világot..
Annyira jó lenne, ha a hozzád hasonlók végre visszavennének egy kicsit az arcukból és nem hinnék azt, hogy mindenáron ki kell oktatni a másikat. Az sem fér a fejembe, hogy mi keresnivalód van egy pszichológia szakon, ha a pszichoterapeuták foglalkozását bájolgásnak nevezed, a pácienseket pedig hülyének, attól függetlenül, hogy te nem terapeutának készülsz, ez azért összecseng.
egy szintén pszichológus hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!