Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hol hibáztam a feladat megoldá...

Hol hibáztam a feladat megoldásában?

Figyelt kérdés

Az érthetőség kedvéért a leírásban a logaritmus alapját zárójelbe tenném, az ezután következő szám az argumentum.

Feladat:

Igazold, hogy

log(2)3*log(3)4*log(4)5*...*log(242)243 egy természetes szám.

Neki is láttam a feladatnak nagy hévvel, mindent szabály szerint természetes alapú logaritmusra hozni:

(ln3/ln2)*(ln4/ln3)*(ln5/ln4)*...*(ln243/ln242)=ln243/ln2=log(2)243

Ezután kipróbáltam úőgy, hogy 10-es, majt 3-a, 2-es ill. 243-as alapú logatirmusra hoztam, és minden esetben ugyanez jött ki. Hol tévedtem? Ha az első tag nem lenne, ezen logika szeirn pont log(3)243=5 kellett volna kijöjjön, ami természetes, vagyis valamit elszúrtam. Hol a hiba?

Előre is köszönöm szépen.

2013. dec. 22. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs a megoldásodban semmi hiba. Teljesen más módon is ellenőriztem és ugyan ez az eredmény.

Nincs a feladat elírva? Vagy direkt ez a megoldása?!

2013. dec. 22. 17:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem tag, tényező. Vagy a feladat van elírva, vagy rosszul írtad le, vagy direkt trükköztek meg, hogy teszteljék a gondolkodásod rugalmasságát. Ha az a feladat, hogy bizonyíts be valamit, és te bebizonyítod, hogy a valami hamis, az tökéletes megoldása a feladatnak. :-)
2013. dec. 22. 18:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor biztos ennyi az eredmény. Körülöttem mindenkinek ugyanez jött ki(felmérő az igazi csapatmunka), vagyis elírva sem volt.
2013. dec. 22. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!