Geogebra használata?

Figyelt kérdés

Most töltöttem le geogebrát és még nem igazán tudom használni, ebben kérnék segítséget. megkelene szerkesztenem egy párhozamos egyenes szerkesztés, Merőleges szerkesztést, szögmásolást,szögfelezést, szakasz többszörözését és magasság tételhez egy ábrát

ebben kérnék segítséget

válaszokat előre is köszönöm

2013. dec. 7. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Melyik verziót töltötted le? Fut rendesen? Eszköztárat látod? Magyar nyelven fut?

Mit tudsz az eszköztárból megcsinálni? (Pont levétele, szakasz rajzolása, szakaszon egy pont felvétele - mozgatása, merőleges- párhuzamos eszköz-gomb használata.

Millió példám van itt:

[link]

Ha konkrétan nem megy valami a fentiek közül szívesen elmondom, ha kell videón is.

http://www.youtube.com/user/Zsiga41/feed

Ja, és még egy kérdés: hányadikos szinten kell a geometria?

2013. dec. 7. 16:15
 2/6 A kérdező kommentje:

beadandót kell írnom és ahhoz kell pár ábra

magyar verziót töltöttem le. GeoGebra v4.15 (magyar)

[link]

2013. dec. 7. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ősrégi változat. Innen érdemes letölteni:

[link]

vagy a legújabb

[link]

A gépednek megfelelőt választasz. Én ezt töltöttem le:

GeoGebra-Windows Installer-4-4-0-0.exe

Néhány perc alatt megvan, most érdemes kicserélni.

Még mindig nem árultad el, hogy a "beadandó" hányadikos színvonalon értendő? (főleg a geometria tudás szintje miatt kellene.)

Azt sem tudom, hogy mit értesz magasság-tétel alatt...

2013. dec. 7. 17:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Ízelítőnek csináltam egy példát:

[link]

Ezt ugyanúgy használhatod a böngésződben, mint a letöltött programban.

A következőt még-inkább, mert menüsor, parancssor és egyenek is rendelkezésedre állnak.

Azt igyekeztem megmutatni ezen a példán, hogy mennyivel más, ha a geometriai-szerkesztés lépéseit valósítom meg, vagy a GeoGebra végzi a szerkesztést, és kirajzolja az eredményt.

2013. dec. 7. 17:46
 5/6 A kérdező kommentje:
középiskolás szinten
2013. dec. 7. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Az előző kommentemben utaltam egy részletesebb változatra, annak a linkje lemaradt:

[link]

Ha tudok valamiben segíteni, szóljál!

2013. dec. 7. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!