Programozásban segítene valaki kérem? Alapszintű. Zöldkéz az értelmes és hasznos válaszért!
Szóval, azt a feladatot kaptam, hogy írjak egy programot, ami tetszőleges két szám legnagyobb közös osztóját adja ki.
Találtam neten, de egyik sem hasonlít ahhoz, amit mi csináltunk. Úgy kezdjük, hogy prgram asd; uses crt meg ilyenek. A neten nem így van, és mondta a tanár amúgy is, hogy aki azt adja be, kapásból egyes.
Emellé kellene ennek még a folyamatábrája is. Vagy legalább a kettőből az egyik jó lenne, ha meglenne.
Gimnáziumba járok, a tanár egy p.cs (tényleg), nem magyaráz el semmit.
Rémesen hálás lennék!
No hát akkor segítek, ezt kell csinálni: [link]
Ha jól látom, Pascalt használsz, a maradékos osztás műveleti jele emlékeim szerint a mod Pascalban. (Pl. 8 mod 3 = 2) A hányados meg (egész számként) a div.
Aha... :D Öhm. :D
Takarózhatok azzal, hogy szőke vagyok és nő? :) :D
Azt sem tudom pl, hogy kell négyzetre emelni ebben a hülye pascalban, így a térfogat kiszámításánál is r*r-t írtam r^2 helyett. :D
Na nekifutok újra, hátha most felfogok belőle valamit. :)
Rekurzív megoldás c-ben (tudom neked pascal kell) nemnegatív egészekre:
int euklidesz(int x,int y){
if(y==0)return x;
return euklidesz(y,x%y);
}
Mondhatnám, hogy ennél egyszerűbben nem is lehet megvalósítani.
Szöszi, ne takarózz, programozz! :-)
Az r*r egyébként tökéletesen jó megoldás. Négyzetnél még csak nem is kevesebb karakter hatványjellel leírni ugyanazt.
Szóljál, ha konkrét kérdésed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!