Végtelen sorokban vki tud segíteni?
Figyelt kérdés
Adott egy végtelen sor, el kell dönteni, hogy divergens vagy konvergens, ahol n=1.
1-10n^2/2n^2 = 1-(10*1)^2/(2*1)^2 = 1-100/4 = -99/4
Én így vezettem le. A példatár végén vannak az eredmények, és aszerint divergensnek kéne lennie.
Szerintem elszámoltam/néztem valamit, de nem tudom, mit:/
Vki tudna segíteni?
2013. okt. 18. 21:20
1/4 anonim válasza:
Első hiba, hogy a hatványozás magasabb rendű művelet a szorzásnál, úgyhogy az nem -99/4 hanem -9/2
2/4 anonim válasza:
Mi az, hogy n=1??? Nem inkább n=1-től fut a végtelenig? úgy lesz belőle végtelen sor. Ami te csinálsz, az annyi, hogy kiszámolod az első tagját, érted, hogy mit kell csinálni?
3/4 anonim válasza:
Szerintem a feladatban látszik, hogy ez igazából
1 - ((10n)^2/((2n)^2)
Azért így számolta ki a kérdező.
A kérdezőnek: én is ugyanazt kérdezem, biztosan érted, hogy mi a feladat?
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, már friss fejjel jobban megy:)
Tegnap egész nap matekoztam, már sanszos, hogy fáradt voltam, azért néztem félre/írtam el, stb.
2013. okt. 19. 11:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!