Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizikából kéne segítség....

Noncsikaa01 kérdése:

Fizikából kéne segítség. Valaki segítene nekem?

Figyelt kérdés

A tankönyvben,interneten kerestem egy kis segítséget, de nem találtam értelmes választ. A következő kérdésekre valaki elmagyarázná h kell kiszámolni mondjuk csak egy képletet. Köszönöm. Nagy segítség lenne.

1. 3 kg tömegú víz hőmérséklete melegítés közben 10C°-kal emelkedett. Mennyivel nőtt a víz belső energiája?

2. 20 kg kőszenet elégettünk . Mekkora a környezet belső energia növekedése ?

3. Egy szobai ventilátor 10 perc alatt 30 kJ munkát végez. Mennyi a teljesítménye?

4. A teavíz míg felforr 630 kJ hőtvesz fel. Mekkora a hatásfok ,ha ezalatt az élegett gáz energia változása : 1300 Kj?

Előre is köszönöm a képleteket.

2013. szept. 25. 19:25
 1/1 anonim ***** válasza:

1./ Q=c*m*ΔT, c mint a víz fajhője kikeresendő a megfelelő szakirodalomból.

2./ Keresd meg a kőszén égéshő értékét és szorozd meg 20-szal.

3./ P=W/t, W Joule-ban, t másodpercben

4./ hatásfok=hasznos munka/befektetett munka, ebből a 630 a hasznos, 1300 a befektetett.

2013. szept. 25. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!