Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy számolom ki? Van rá...

Hogy számolom ki? Van rá vmilyen képlet?

Figyelt kérdés
A termék ára 240Ft, 20%-os áfával, majd az áfa 25%ra emelkedik.Mennyi a termék új ára?
2009. nov. 5. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Hm... Ha kerszámosan nézem akkor a bruttó ár 240 ft, amiből úgy kapunk nettó árat, ha elosztjuk 1,25-el. Ami most hirtelen nem tudom mennyi, majd a kapott összeget szorozd be 1,25el és akkor megtudod mennyi az ára 25 százalékos áfával.
2009. nov. 5. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Elosztod 5-el akkor megkapod a termék eredeti árát, azt elosztod néggyel ekkor megkapod az új áfát és az áfa nélküli árat, és a 25%áfát összeadod

Ez a termék új ára

2009. nov. 5. 20:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi 1.:) Bár elírtad,mert először 1,2-vel kell elosztani, de mostmár értem, köszi:)

Köszi 2.laszoló, bár azt nem értem:) De ha elmagyarázod azt is megköszönöm:)

2009. nov. 5. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:
első vagyok, bocsi, már fáradt vagyok :)
2009. nov. 5. 20:45
 5/5 anonim válasza:
Először ki kell számolni, hogy mennyi a 240-nek a 20%-a aztán azt levonod a 240-ből és annak kiszámolod a 25%-át és hozzáadod.
2010. máj. 3. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!