Matek, törtekben kann valaki segíteni?
3 5
- - 2 : -
4 9 1
--------- + -
7 4
Ha csak szóban leírnátok hogy melyik lépés után mit csináltok nagyon megköszönném.
A kérdésben azért "kann" mert kerülni kell a "tud" szót)
Ó,basszus.
Na akkor leírom szóban.
három negyed ből kettő osztva öt kilenceddel,per az egész alatt hét,meg 1 egész kettő.
És a házi szót is kerülni kell? XD
De most nem értem, miért kell kerülni a tud szót? Lemaradtam valamiről?
Mellesleg szívesen segítek, de az utólagos leírásod alapján sem lehet, ugyanis nem mindegy, hogy a törtjel pontosan hogy helyezkedik el, stb. Értsd: zárójelezésre vagyok kíváncsi a szöveges feladatleírásodban.
Sokat segítene, ha valami rajzprogramba beírnád, azt feltennéd pl. a [link] oldalra és belinkelnéd a képet!
Mert sajnos a leírás alapján sem lehet "beazonosítani" a feladatot.
3 5
− - 2 : −
4 9 1
− − − − + −
7 4
Ez lenne az? (Remélem, ez nem esik össze)
Szóban azt írtad a végén, hogy 1 egész kettő, de felülről 1/4-et lehetett kisilabizálni.
Belülről kifelé kell megoldani. Először 2 osztva 5/9-del (tudod, úgy osztunk, hogy a reciprokkal szorzunk), utána 3/4-ből kivonod, ami kijött (közös nevező, stb.)
Aztán ezt ami kijött, kell elosztani 7-tel. Ami azt jelenti, hogy szorozni kell 1/7-del.
Végül ehhez kell hozzáadni 1/4-et.
(3/4 - 2:5/9)/7 + 1/4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!