Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Helyes így ez a német mondat?

Helyes így ez a német mondat?

Figyelt kérdés
Én nem beszélek angolul,de magyarul és németül tudok beszélni. = Ich spreche nicht englisch,aber kann ich ungarisch und deutsch sprechen.
2009. okt. 30. 15:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Aki kifogásolta az egyik választ,hogy azt írta a válaszoló,hogy "nem beszélek angolul,de magyar és német."Nekünk anno a némettanárunk mindig azt mondta,hogy ne magyarul gondolkozzunk ha németül beszélünk,írunk mert úgy nem lesz helyes a mondat.csak nem voltam biztos benne,hogy jól tudom,ezért megkérdeztem:D

2009. okt. 31. 13:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Előszőr inkább olvasd végig a kommenteket h mire írtam ezt. Én is épp azt magyaráztam h ez így nem jó mert értelmetlen. Olvasd csak el h a nyíl után mit írtam, utána okoskodj!
2009. okt. 31. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:
Ez a 13: 13as szólt
2009. okt. 31. 16:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Én meg éppen azt irtam, hogy nem jól forditottad a németet vissza magyarra, mert a mellékmondatban nem azt irtam, hogy de magyar és német, hanem magyarul és németül...

De ha te jobban tudsz németül, mint akinek ez az anyanyelve...

Nem értem, hogy a magyarok miért akarnak mindig mindent jobban tudni - miért nem képesek beismerni, ha tévedtek.

Itt megirtam, hogy mi a németek ezt a mondatot hogy mondjuk németül helyesen, erre jönnek itt olyanok okoskodni, akik valahonnan összeszedtek valami kis ismeretet, ami mellékesen nem helyes - és ahhoz ragaszkodnak a körmük szakadásáig, ahelyett, hogy megköszönnék a segitést.

Remélem, a kérdesö nem a rossz választ fogja megjegyezni, mert akkor nincs értelme ide beirni nekem.

2009. okt. 31. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!