Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Helyes így ez a német mondat?

Helyes így ez a német mondat?

Figyelt kérdés
Én nem beszélek angolul,de magyarul és németül tudok beszélni. = Ich spreche nicht englisch,aber kann ich ungarisch und deutsch sprechen.
2009. okt. 30. 15:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Így heylesebb és szebb: Ich spreche die Sprache Englisch nicht, aber auf ungarisch und auf Deutsch kann ich sprechen.
2009. okt. 30. 16:08
 2/14 anonim ***** válasza:

Írd be a google fordítóba

keress rá hogy translator!

2009. okt. 30. 16:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Ich spreche kein Englisch, aber ich kann Ungarisch und Deutsch sprechen
2009. okt. 30. 16:32
 4/14 anonim ***** válasza:
A harmadik válasz jó, a többi nem.
2009. okt. 30. 16:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Igy még németesebb:

Ich spreche kein Englisch, aber Ungarisch und Deutsch.

2009. okt. 30. 17:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Német tanár vok és az elsőt én írtam, szal biztos h jó
2009. okt. 31. 07:16
 7/14 anonim ***** válasza:
Az utoló töük értelmetlen
2009. okt. 31. 07:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Ich spreche kein Enlisch, aber Ungarisch und Deutsch. ---> Te jó igen, miylen okos lehet aki eztí rta. Tök értlemetlen: Én nem beszélek angolt de magyar és néme. Ezt jelenti
2009. okt. 31. 07:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Én irtam a kifogásolt változatot és mivel német vagyok (csak régóta MO-on élek) ezért lehet, hogy jobban tudom. A többi válasz olyan kisiskolás, a németek soha nem mondanák ugy. Ugyhogy jobb, ha nem okoskodik olyan, akinek nem ez az anyanyelve...
2009. okt. 31. 11:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

07:18-as: ezt irtad "Én nem beszélek angolt de magyar és német" - ez igy nem igaz, mert a mallékmondat igy szólna magyarul: de magyarUL és németÜL.

Egyébként szerintem magyarban se mondasz mindent többször el egy mondatban,csak az elsös olvasókönyvekben van ilyen, hogy

"Anyuka lement a boltba, és anyuka vett egy kenyeret. Anyuka hazavitte a kenyeret és betette a szekrénybe. Anyuka kivette a kenyeret a szekrényböl, mert az a vacsora. A vacsora kenyér volt meg szalámi."

Ha te igy kezdenél beszélgetni valahol, akkor mindenki el lenne képedve, hogy megbolondultál, vagy nem tudsz magyarul.

Egyébként elég szomorúnak tartom, hogy még a német tanárok se tudnak németül, igy nem csoda, hogy a nyelvvizsgával rendelkezök többsége meg se tud szólalni az adott nyelven ugy, hogy ott meg is értsék.

2009. okt. 31. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!