Segítene valaki az alábbi kémia feladatokban?
Négy számítási és egy elméleti kérdésről lenne szó.
Számítási (a levezetésre/elindításra lennék csak kiváncsi, a megoldást onnantól már én is kitudom számolni csak elindulni nem tudok)
1. Egy háromértékű és egy kétértékű sav nátriumsója moláris tömegének a különbsége 22. Mit állíthatunk a két sav mol. tömegéről? Melyik két savról lehet szó?
2. A periódusos rendszer IV.A oszlopának egyik eleme a kénnel és a brómmal is vegyületet képez, és ezek relatív molekulatömegének aránya: 23:87. Mennyi az elem relatív atomtömege? Melyik ez az elem?
3. A közepes termés eléréséhez 1 hektárnyi területre 75 kg nitrogén szükséges egy szezonra. Hány kg ammónium-nitrát-tartalmú műtrágyát kell ennek biztosítására felhasználni ha tudjuk hogy a műtrágya 20%-a nem hasznosul.
(Nos itt nekem 257,14 kg jött ki, de a megoldás szerint: 267,85 kg)
4. Feloldunk 2,54g jódot 15,40g szén-tetrakloridban. Hány n/n% jódot tartalmaz az oldat? (nekem, 16,67% jött ki, de a megoldás: 9,09%
Az elméleti, mennyiségi összehasonlítás
Melyik a nagyobb? az NH3 molekula polaritása vagy a BH3 molekula polaritása? Ezt mi alapján tudom meghatározni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!